< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra, Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Úgy megverték a sértettet, hogy belehalt a sérüléseibe– letartóztatásukat indítványozta az ügyészség

| Mobile | RSS

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Úgy megverték a sértettet, hogy belehalt a sérüléseibe– letartóztatásukat indítványozta az ügyészség


      6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
        Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
                         E-mail: csongrad-csanad.fou@mku.hu

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y
Úgy megverték a sértettet, hogy belehalt a sérüléseibe– letartóztatásukat indítványozta az ügyészség

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a férfinak és nőnek a letartóztatását, akik a múlt hét szombaton, a Tisza szegedi árterében okoztak halálos sérüléseket a sértettnek.

A megalapozott gyanú szerint 2020. szeptember 27. napján a délelőtti órákban Szegeden, a Tisza árterében, a Felső-Tiszapart magasságában egy az ott rendszeresen tartózkodó férfi szóváltásba keveredett a gyanúsítottakkal. A szóváltás során a gyanúsítottak – akik egyébként a férfi ismerősei voltak – többször fejen ütötték és egy faléccel is bántalmazták sértettet, majd a helyszínen hátra hagyták. A magatehetetlen férfire a járókelők találtak rá a kora délutáni órákban, értesítették a mentőket, de a sértett ennek ellenére a kórházba szállítást követően életét vesztette.

A testi sértés bűntette miatt indult eljárásban a főügyészség a szökés, elrejtőzés, az eljárás meghiúsításának, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel indítványozta a letartóztatás egy hónapra történő elrendelését.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon dönt az ügyészi indítvány tárgyában. A bíróság az üléseket a járványhelyzetre is figyelemmel, telekommunikációs eszközzel tartja.

S z e g e d, 2020. szeptember 29.

    Dr. Kopasz Zsolt     
          főügyész 
Leave a Reply 883 megnézve, 2 alkalommal mai nap |