| Mobile | RSS

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG//S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Elütötte a motorost, majd elhagyta a helyszínt

  
   6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
    Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
            E-mail: csongrad-csanad.fou@mku.hu 

Letartóztatását indítványozta a Szegedi Járási Ügyészség annak a középkorú férfinak, aki 2020. szeptember 26-án, Csengele külterületén elütött egy motorost, majd a helyszínről segítségnyújtás nélkül távozott.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított szürkületi időben, érvényes vezetői engedély nélkül közlekedett a tulajdonában álló tehergépkocsival a csengelei vágóhíd felé. A férfi eddig ismeretlen okból áttért a szemközti sávba, és ott nekiütközött a vele szemben szabályosan, kivilágított kismotorján közlekedő sértettnek, aki a vízelvezető árok felett átrepülve, egy szántóföldre esett. A tehergépkocsi az ütközés helyétől 70 méterre, az árokban állt meg. A gyanúsított a baleset helyszínére visszasétált, de onnan anélkül elgyalogolt, hogy a sérült férfinek segítséget nyújtott volna.

A sértett a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Tettét követően a gyanúsított csak másnap jelent meg a rendőrségen.

A halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt folyamatban lévő eljárásban a járási ügyészség a gyanúsított letartóztatását a szökés, elrejtőzés veszélye és ténye, valamint a bizonyítási eljárás meghiúsításának és bűnismétlésnek a veszélye okán indítványozta. A gyanúsítottat ugyanis korábban ittas járművezetés vétsége miatt már két alkalommal is elítélték, és a járművezetéstől is eltiltották. Továbbá vele szemben az eset elkövetésekor is büntetőeljárás volt folyamatban segítségnyújtás elmulasztása valamint ittas járművezetés miatt.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsított letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően, egy hónap időtartamra elrendelte. Végzése nem vált véglegessé, az ellen a gyanúsított és védője enyhébb kényszerintézkedés elrendelése érdekében fellebbezést jelentettek be.

Szeged, 2020. szeptember 30.

dr. Kopasz Zsolt
főügyész

Leave a Reply 330 megnézve, 2 alkalommal mai nap |