< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra, Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Vádemelés a moldáv embercsempésszel

| Mobile | RSS

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Vádemelés a moldáv embercsempésszel


   6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
    Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
             E-mail: csongrad-csanad.fou@mku.hu

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a moldáv férfival szemben, aki idén nyáron négy illegális határátlépő Ausztriába történő csempészésében állapodott meg.

A vádirat szerint a vádlott 2020. június 12. napján éjfélt valamivel megelőzően vett fel Kiszombor térségében négy magát szír állampolgárnak nevező személyt az autójába, akik azt megelőzően a magyar-román határszakaszon, a zöldhatáron léptek be Magyarország területére. Az illegális határátlépők Szerbiában, a kanizsai menekülttáborban ismerkedtek meg embercsempészekkel, akik vállalták, hogy segítséget nyújtanak nekik abban, hogy Magyarországon keresztül Ausztriába jussanak. Ennek érdekében elkísérték őket az zöldhatárhoz, GPS-koordinátákkal látták el abból a célból, hogy az illegális határátlépést követően hol fogja várni őket a vádlott által vezetett személygépkocsi.

Röviddel az illegális határátlépők gépkocsiba történő beszállását követően a kiszombori határrendészek ellenőrzés alá vonták a vádlott által vezetett személygépkocsit, majd őt előállították és őrizetbe vették. A vádlott által szállított négy személy nem rendelkezett a Magyarország területére történő belépéshez és az ország területén történő tartózkodáshoz szükséges jogszabályi feltételekkel.

A Makói Járási Ügyészség az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt emelt vádat.

A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlott bűnösségéről a Makói Járásbíróság fog dönteni.

S z e g e d, 2020. október 1.

  Dr. Kopasz Zsolt   
     főügyész 
Leave a Reply 51 megnézve, 1 alkalommal mai nap |