< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra, Szegedi Törvényszék / Blog article: Kapjanak életfogytiglant az unokázós csalók

| Mobile | RSS

Kapjanak életfogytiglant az unokázós csalók

 Jabronka Richárd H

Kép forrása: police.hu – a fotó csak illusztráció

Ezúttal nem írunk hosszú eszmefuttatást, csak egy rövid gondolatot a legaktuálisabb témáról.

Hét év fegyházra és 400 ezer forint pénzbüntetésre ítélt a Pesti Központi Kerületi Bíróság egy 54 éves férfit, aki ismeretlen társával együtt négy idős embert csapott be unokázós történettel még 2018 tavaszán. A férfit – más ügyben letartóztatásban van – hét évre eltiltották a közügyektől, és kizárták a feltételes szabadságra bocsátása lehetőségét is.

Három embert vert át azzal, hogy kiadta magát a sértett unokájának, kisemmizve egy idős embert, halálra rémisztve őt, hogy az összes kuporgatott pénzét neki és társainak adja.

A börtönbüntetés alapvető célja, hogy “javítson.” Mit várunk attól, aki nem egy üzletet, nem egy bankot, hanem több védtelen embert csapott be? Hogy nem hasadt meg a szíve, amikor elkövette ezeket a szörnyűségeket?

Hét év alatt sem fog erkölcsöt szerezni a fegyházban. (Jó magaviselettel sokkal hamarabb szabadul.)

Az efféle lelketlen csalókat (és hangsúlyozzuk, hogy ez csak egyéni vélemény) el kell zárni a társadalomtól. Végleg. Ha ezt megtették, nem fognak megjavulni.

Ezt kellene mérlegelnie a döntéshozóknak.

fecsego.eu/ellenszél.hu

Leave a Reply 55 megnézve, 1 alkalommal mai nap |