| Mobile | RSS

Szegedi Törványszék/TÁJÉKOZTATÁS LETARTÓZTATÁSRÓL – TESTI SÉRTÉS BŰNTETTE

Megjelenés ideje: 2020. október 1., 12:56

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte annak a nőnek és férfinak a letartóztatását, akik megalapozottan gyanúsíthatóak súlyos testi sértés bűntettének elkövetésével. A bíróság döntése alapján a gyanúsítottak letartóztatása 2020. október hó 29. napjáig tart.

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség azért indítványozta a gyanúsítottak letartóztatásának elrendelését, mivel az ügyészi álláspont szerint megalapozottan gyanúsíthatóak azzal, hogy 2020. szeptember 27. napján a délelőtti órákban Szegeden, a Tisza árterében, a Felső-Tiszapart magasságában egy az ott rendszeresen tartózkodó férfi szóváltásba keveredett a gyanúsítottakkal. A szóváltás során a gyanúsítottak – akik egyébként a férfi ismerősei voltak – többször fejen ütötték és egy faléccel is bántalmazták sértettet, majd a helyszínen hátra hagyták. A magatehetetlen férfire a járókelők találtak rá a kora délutáni órákban, értesítették a mentőket, de a sértett ennek ellenére a kórházba szállítást követően életét vesztette.

A bíróság álláspontja szerint a gyanúsítottak kiemelkedő tárgyi súlyú, magas büntetési tétellel fenyegetett bűncselekményt látszanak megvalósítani, valamint mindkét gyanúsított ellen további büntetőeljárás is folyamatban van, melyre tekintettel megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra helyezésük esetén a hatóságok elől megszöknének, vagy elrejtőznének. Emellett megalapozottan feltehető az is, hogy a gyanúsítottak szabadlábra kerülésük esetén veszélyeztetnék a bizonyítási eljárás eredményes lefolytatását különösen a büntetőeljárásban részt vevő vagy más személyek jogellenes befolyásolásával.

A gyanúsítottak vonatkozásában figyelemmel többszörösen büntetett előéletükre megalapozottan feltehető az is, hogy szabadlábra bocsátásuk esetén újabb, szabadságvesztéssel büntetendő cselekményt követnének el.

Mindezekre figyelemmel a bíróság a letartóztatás céljait enyhébb kényszerintézkedéssel nem látta elérhetőnek, így a gyanúsítottak letartóztatását elrendelte.

A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, azzal szemben az egyik gyanúsított és védője enyhébb kényszerintézkedés elrendelése, míg a másik gyanúsított és védője szabadlábra helyezés érdekében jelentettek be fellebbezést, így a bíróság végzései nem váltak véglegessé.

Szeged, 2020. október 1. napján

Szegedi Törvényszék

Leave a Reply 115 megnézve, 1 alkalommal mai nap |