| Mobile | RSS

Dagad a borsodi kizsigerelési botrány! – Bíró László a fuvarért sem fizetett, állítja a PS-nek egy újabb tanú

Koncz Ferenc fideszes országgyűlési képviselő tragikus halála miatt vasárnap időközi voksoláson dől el, ki képviselheti a jövőben a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6. számú választókerületben élők érdekeit. A baloldali összeborulás az antiszemita kijelentései és botrányos cégügyei miatt híressé vált, eredetileg jobbikos Bíró Lászlót indítja, aki korábbi oknyomozó riportunk, a PestiTV riportja, illetve a Hír TV riportja szerint a csernelyi varrodát működtető Hegyalja-Mix Szociális Szövetkezet tulajdonosaként nem fizette ki a varrónőket és a karbantartónak is tartozik, ráadásul fegyverrel fenyegette azokat, akik ezt felrótták neki. Legújabb információink alapján azonban nem csak az üzem munkatársai csalódtak Bíró Lászlóban, hanem egy fuvarozó, “P.L.” is, aki – a szerkesztőségünkben dokumentált módon -elmondta és alátámasztotta az átverésének és megalázásának történetét. Nyilatkozott a PestiSrácok.hu-nak Csorba Istvánné, a varroda egyik korábbi vezetője is, aki elárulta: hiába próbálja hamisan mosdatni Bírót a jobbikos média, pontosan bebizonyítható, hogy a képviselőjelölt felelős a cég szakadékba taszításáért és a dolgozók kisemmizéséért.

Az ominózus varroda egyik egykori dolgozója arról számolt be a PestiSrácok.hu-nak, hogy Bíró László nem csak azokat károsította meg, akik nyilatkoztak eddig a sajtónak, hanem azt a fuvarozót is, aki kiszolgálta a varrodát. Ő is nagy összegben őriz kifizetetlen számlákat és reménytelenül küldözgetett felszólításokat ebből a korszakból. A varrodai dolgozók körében elterjedt hírek szerint a közelmúltban a károsult lefixált egy személyes egyeztetést a régi sérelmek tisztázása érdekében Bíróval, ám a kampány hevében magasabb béreket követelő jobbikos politikus nem ment el a találkozóra.

A PestiSrácok.hu elérte az említett fuvarost, P.L.-t, aki a nyilvánosság előtt nem szeretne szerepelni, viszont ahhoz hozzájárult, hogy bizonyító erejű tényeket a szerkesztőség számára dokumentáljuk, illetve többszöri egyeztetés után hangfelvételt készítsünk az elmondottakról. P. L. a PestiSrácok.hu-nak alátámasztotta a varrónők állítását, hozzátéve: végül telefonon sikerült ugyan beszélnie Bíró Lászlóval, akit igyekezett jobb belátásra bírni, de nem járt eredménnyel. P. L. elbeszélése alapján az a kép rajzolódott ki, hogy a fuvarozó vállalkozón nagyon nagy a nyomás, s többen is próbálták presszionálni, hallgatásra bírni a napokban.

A varrodai dolgozók fuvarozását nem fizette ki nekem a Hegyalja-Mix Szociális Szövetkezet, melynek ekkor Bíró László volt a vezetője. A felszámolóknak is elküldtük akkoriban a követeléseinket

– nyilatkozta portálunknak a Bíró cége által megbízott fuvaros.

Nem fizetik ezt már ki. Legyen ez a Laci dolga, nem akarok vádaskodni. Ha nem választják meg, megkapta a magáét, ha megválasztják eggyel több gazember lesz ott

sorolta a Bíróban csalódó bedolgozó, P. L.

A Hegyalja-Mix dolgozóinak a szállításában résztvevő vállalkozót nem fizette ki

-nyomatékosította a panaszát.

A múltkor is felhívtam, mondtam neki, hogy Laci tartozol

– tette hozzá, majd elárulta, hogy Bíró továbbra is a legkülönfélébb kibúvókat és magyarázatokat adja elő, leginkább azt, hogy a szövetkezetet nem ő vitte csődbe, az állami támogatást nem ő tüntette el, hanem a későbbi tulajdonosok és vezetők.

Csakhogy ezekről Bohár Dániel a PestiTV A riporter című oknyomozó műsorban feketén-fehéren bebizonyította, hogy ezek a “vezetők” egyszerű strómanok, lecsúszott, tönkrement, illetve már elhunyt emberek, akik hivatalosan a tanyavilág romos házaiban és leromlott falusi ingatlanokban “laknak”. Magyarul alig vitatható: a szövetkezet hiába kapott ötvenmillió forintos állami, foglalkoztatási támogatást, azt nem adták tovább a dolgozóknak, a szövetkezet becsődölt, azt fantomizálták, a pénz eltűnt.

HIÁBA MOSDATJA BÍRÓT AZ ALFAHÍR, A VOLT CÉGVEZETŐ A PS-NEK MAGYARÁZTA EL, HOL HAZUDIK A JOBBIK PORTÁLJA

Az ellenzéki összeboruláshoz köthető médiafelületeken próbálják a Bíró László körüli botrányokat jegelni. Az ellenzék jelöltjét mosdató Alfahír például azt állította egyik közelmúltban megjelenő írásában, hogy a csernelyi varrodában, még 2017-ben is a judapestező Bíró László gépeivel ment a termelés. A varroda egykori vezetőjéről, Csorba Istvánnéról pedig azt írták, hogy ő a helyi Fidesz elnöke. Az asszony portálunknak viszont azt állította, hogy ez nem igaz, hiszen még tagsága sincsen egyetlen politikai szervezetben sem és nincs elnöki pozícióban egyetlen pártban sem. A hamis közlés miatt pedig már helyreigazítást kért. Azt is hangsúlyozta, hogy véleménye szerint a portál lódított, mikor azt írta, hogy Riz Gábor, fideszes országgyűlési képviselő három évvel ezelőtti Facebook-posztja bizonyítja, hogy Bíró László nem kótyavetyélte el a varroda gépeit, ugyanis a jobbikos portál szerint az említett felvétel tanúsítja, hogy még 2017-ben is, azokkal a berendezésekkel készítettek a kéményseprők számára munkaruhákat.

Nem vagyok sem közszereplő, sem a helyi Fidesz elnöke, a felvételen, pedig a mi gépeink láthatók, ezek közül egyetlen egy sem volt a Bíróé

– hangsúlyozta érdeklődésünkre Csorbáné, aki azt is kifejtette, hogy meglátása szerint Bíró László, annak ellenére, hogy komoly pályázati támogatást kapott túl azon, hogy szakadékba rántotta a céget és nem fizette ki a dolgozóit még olyan gépeket is eladott, melyek sosem voltak a tulajdonában.

ELTŰNTEK AZ ÉRTÉKES BERENDEZÉSEK

Elvitték az értékes gépeket, emellett a NAV is rengeteg berendezést lefoglalt Bíró László adóssága miatt. A karbantartó és műszerész kolléga alig tudott újra életet lehelni a kiürített üzembe, régi masinákat újítottak fel és elindították a kisebb varrodát

– szögezte le portálunk érdeklődésére egy másik dolgozó, aki arra is rámutatott, hogy Bíró László nem csak munkavállalóit károsította meg, hanem egy kiváló magyar termékeket előállító nemzetközileg is elismert üzemet juttatott sírba a PestiTV Riporter című műsorában bemutatott cégtemetős megoldással és strómanok segítségével.

ÉVEKIG KÖNYÖRGÖTT A PÉNZÉÉRT

350 ezer forintommal lépett le, akkor abban az időben az nem kis pénz volt. Évekig emlegettem neki. Évekig könyörögtem, próbáltam szépen elmagyarázni neki, hogy szükségem van rá, hiszen nem termelek extraprofitot, nem milliókból élek, hanem bérből, fizetésből. Amikor a kisebbik fiam nősült, esküvőre kellett volna a pénz ismét jelentkeztem nála, jeleztem, hogy nagyon jól jönne, ha kifizetne végre, ám azt mondta, ő már nem tartozik senkinek, hiszen veszteséggel adta el a céget

idézte fel a történteket a PestiSrácok.hu-nak Bíró László egyik, névtelenséget kérő, de a bizonyítékok megőrzéséhez hozzájáruló dolgozója, aki azt is elárulta, hogy fizetéséhez korábban is csak trükkös módszerekkel jutott hozzá, különböző adásvételi szerződések ellenében kapta meg jövedelmét a szövetkezettől, kiszolgáltatott kisemberként elfogadta ezeket az aggályos kereteket, ám egy idő után Bíró László cége már semmilyen formában nem fizetett neki. Számításai szerint a mai napig tartozik neki 350 ezer forinttal az ellenzék képviselőjelöltje.

A kiegyensúlyozott tájékoztatás jegyében természetesen próbáltuk megszólaltatni Bíró Lászlót is, aki miután lepropagandistázta a PestiSrácok.hu újságíróját, meg sem hallgatta kérdéseinket,  letette a telefont.

Forrás: PestiSrácok.hu, PestiTV, vezető kép: Bíró László és Magyar Zoltán jobbikos politikusok a tokaji borokkal kapcsolatban tartanak sajtótájékoztatót Budapesten, a Legfőbb Ügyészség épülete előtt idén januárban. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

fecsego.eu/PestiSrácok

Leave a Reply 63 megnézve, 1 alkalommal mai nap |