| Mobile | RSS

A kétharmad a tét: nagyon kevesen voltak eddig szavazni a borsodi időközin – cikkünk frissül

október 11, 2020 Jabronka Richárd Hírek 0

Kép forrása: Mohai Balázs/MTI

A fideszes Koncz Ferenc képviselő halála miatt vasárnap időközi választást tartanak Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6. választókörzetében:

Az ellenzéki pártok a jobbikos Bíró László mögé álltak be, a Fidesz Koncz Ferenc lányát, Koncz Zsófiát támogatja.

Nem csak az ellenzék, hanem a Fidesz szerint is ezen a választáson dől el az Orbán-kormány alkotmányozó többségének, a kétharmadnak a sorsa. Ennek fényében nem meglepő, hogy a Fidesz most is főleg krumpli, illetve élelmiszerosztással kampányolt.

Mindössze a választásra jogosultak 6,94 százaléka ment el 9 óráig szavazni, 2018-ban ilyenkor már 12,5% felett járt a részvétel.

Bíró László, az ellenzék közös jelöltje a rossz az idő ellenére is szavazásra buzdít, hiszen óriási a tétje a választásnak, és ha alacsony marad a szavazási hajlandóság, akkor néhány szavazaton múlhat a térség, és a kétharmad jövője.

Érdemes egyébként megjegyezni, hogy 2018-ban ugyan a Fidesz nyert, de akkor az ellenzéki pártok külön indultak. Ha akkor együtt indultak volna, akkor majdnem ugyanannyi szavazatot kapott volna Bíró László, mint Koncz Ferenc.

Nemsokára újabb részvételi adatok érkeznek, cikkünk frissül.

  • 9 óráig a választók mindössze 6,94 százaléka ment el szavazni, 2018-ban ilyenkor már több mint 12% felett járt a részvétel
  • 11 óráig a választók 16,69 százaléka jelent meg az urnák előtt, 2018-ban ilyenkor majdnem 28% volt a részvételi arány
  • fecsego.eu/ellenszél.hu
Leave a Reply 69 megnézve, 1 alkalommal mai nap |