< Böngészés > Főoldal / EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra / Blog article: Már keresi az utódot a Fidesz, Fürjes Balázs válthatja Gulyás Gergelyt

| Mobile | RSS

Már keresi az utódot a Fidesz, Fürjes Balázs válthatja Gulyás Gergelyt

Fürjes Balázst, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkárát akarja indítani

A XII. KERÜLETBEN EGYÉNI KÉPVISELŐJELÖLTKÉNT

a Fidesz a 2022-es parlamenti választásokon a főnöke, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter helyett – derül ki az atv.hu cikkéből. Ezt maga Gulyás Gergely is megerősítette a portálnak, azt állítva, neki, a Fidesz elnökségének és Pokorni Zoltán kerületi polgármesternek is az a véleménye, hogy Fürjes Balázs a legalkalmasabb jelölt. 

A Fidesz-elnökség csak ajánlást fogalmazott meg, a jelölés joga hivatalosan a párt XII. kerületi szervezeténél van. 

Orbán Viktor pártja azért venné ki Gulyás Gergelyt a kerületi kampányból, hogy miniszterként csak kormányzati feladatai legyenek. Az atv.hu-nak Fürjes Balázs egyelőre annyit mondott, megtisztelőnek nevezte a felkérést, de ő semmiképp nem előlegezné meg a Fidesz elnökének és testületeinek a döntését. Ott van a család is: ez a vállalkozás komoly fordulat lenne személyes a életükben – fűzte hozzá.

Fürjes Balázs

Fürjes BalázsFotó: Kovács Tamás / MTI

Mindeddig egyébként azt rebesgették, hogy Fürjes Balázs Karácsony Gergely főpolgármester fideszes kihívója lehet a 2024-es önkormányzati választásokon. Nemrég az Index is megkérdezte erről az államtitkárt, aki úgy válaszolt, ő a kormányzat Budapest-felelőseként jó helyen van, senki ne fogadjon nagy tétben a főpolgármester-jelöltségére. 

fecsego.eu/index.hu

Leave a Reply 69 megnézve, 1 alkalommal mai nap |