< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra, Magyar Helsinki Bizottság, Szegedi Törvényszék / Blog article: CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Közel 20 kg heroint próbált Magyarország területére csempészni – vádat emelt a főügyészség

| Mobile | RSS

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Közel 20 kg heroint próbált Magyarország területére csempészni – vádat emelt a főügyészség

 
   6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
    Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
             E-mail: csongrad-csanad.fou@mku.hu

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal az angol férfival szemben, aki idén januárban több mint 20 kg heroint próbált Magyarország területén keresztül Németországba csempészni.

A vádirat szerint a vádlott tulajdonát képező személygépkocsit a vádlott tudtával és beleegyezésével az utazását megelőzően átalakították. Az átalakítás során az ülések alatti lábtérre ráépítésre került egy fedőlemez, melyet ponthegesztéssel rögzítettek az eredeti gyári lemezekhez. Az átalakítás során így a gyári padozattal párhuzamosan mintegy 10 cm magasságban egy másodlagos padozat került rejtekhely céljából kialakításra.

A vádlott a gépkocsival Nagy-Britanniából 2020. január 16. napján érkezett meg Szerbiába, ahol belgrádi tartózkodása során ismeretlen személyek segítségével 19 csomagban heroint rejtett el a fenti rejtekhelyen. A vádlott célja az volt, hogy a kábítószert Szerbiából indulva, Magyarországon keresztül Németországba szállítsa.

A vádlott 2020. január 21. napján az esti órákban indult el Belgrádból Magyarország felé, majd 22 órakor jelentkezett belépésre a Röszke autópálya határátkelőhelyen. Az útlevélellenőrzés során eljáró pénzügyőrök átalakításokat véltek felfedezni a gépkocsi utasterében, ezért másodlagos vizsgálatot rendeltek el. Az ülések eltávolítását követően láthatóvá vált a rejtekhely és lefoglalták a 19 részletben alufóliába csomagolt, összesen mintegy 22000 gramm tömegű kábítószergyanús anyagot.

A nyomozás során megállapítást nyert, hogy a vádlott által Magyarország területére csempészni szándékozott kábítószer heroint tartalmaz, melynek tiszta hatóanyagtartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határát mintegy 36-szorosan haladja meg.

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség az angol férfival szemben különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat.

A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlott bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

S z e g e d, 2020. október 12.

  Dr. Kopasz Zsolt   
     főügyész 
Leave a Reply 63 megnézve, 1 alkalommal mai nap |