< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra, Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Nem a kétharmad a tét a választáson. Az meg van a Fidesznek.///Not two-thirds are at stake in the election. That’s what Fidesz has.

| Mobile | RSS

Nem a kétharmad a tét a választáson. Az meg van a Fidesznek.///Not two-thirds are at stake in the election. That’s what Fidesz has.

KÖZÉLETKözzétéve 2020 okt 11.

„Az ellenzéki pártok hajlamosak azt állítani, sőt Bíró László plakátjain is az áll, hogy a mostani időközi választás tétje a fideszes parlamenti kétharmad lebontása. Ez ugyanakkor egy téves állítás, hiszen a kormányerő mögött a választás eredményétől függetlenül továbbra is meglesz a kétharmados parlamenti támogatás, mivel a német nemzetiségi képviselő és az egykori jobbikos, ma már független politikusok a fontosabb döntéseknél rendre együtt szavaznak a Fidesz–KDNP-vel.

Továbbá a Mi Hazánk zsebnáciai is rendszerint a Fideszt támogatják szavazataikkal.

„A Fidesznek van egy elképzelése arról, hogy neki mi kéne, és a Mi Hazánk beteljesíti egyelőre azt a feladatot.”

fecsego.eu/OLKT

Not two-thirds are at stake in the election. That’s what Fidesz has.
12 October 2020 | post Pictures of life / tabloid, EU Press Room, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Chattering News, Editor-in-Chief’s Blog, Public Life, Culture, Hungarian Helsinki Committee
PUBLICPublished 11 Oct 2020

“Opposition parties tend to claim, and even on the posters of László Bíró, that the stake in the current interim election is the dismantling of two-thirds of the Fidesz parliament. At the same time, this is a false statement, as there will still be two-thirds parliamentary support behind the government, regardless of the outcome of the election, as the German nationalist and former right-wing, now independent politicians vote together with the Fidesz-KDNP on key decisions.

Furthermore, the Pocket Nazis of Our Country usually support Fidesz with their votes.

“Fidesz has an idea of ​​what it should have, and Our Country is fulfilling that task for the time being.”

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 66 megnézve, 1 alkalommal mai nap |