< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, EE Minisztériuma, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra, Magyar Helsinki Bizottság, Szegedi Törvényszék, White House / Blog article: Általános amnesztiát hirdettek a szíriai kurdok, de ez a harcosokra nem vonatkozik//Une amnistie générale a été annoncée par les Kurdes syriens, mais cela ne s’applique pas aux combattants

| Mobile | RSS

Általános amnesztiát hirdettek a szíriai kurdok, de ez a harcosokra nem vonatkozik//Une amnistie générale a été annoncée par les Kurdes syriens, mais cela ne s’applique pas aux combattants

– SZERZŐ: 168 ÓRA – FORRÁS: MTI

A Szíria északi és keleti részét ellenőrző kurd autonóm hatóság hétfőn általános amnesztiát hirdetett az ellenőrzése alatt álló börtönök tehermentesítése érdekében; ott raboskodik az Iszlám Állam terrorszervezet több mint 10 ezer harcosa is, és a rendelkezés nem terjed ki a fő felelős dzsihadistákra.

Minderről a hatóság tájékoztatta a kurd területen működő, helyi és külföldi aktivistákból álló Rojava Information Center csoportot.

A kurd vezetés határozatának értelmében szabadon engedik a kisebb bűncselekményeket és vétséget elkövetőket, a gyógyíthatatlan betegségben szenvedőket és a 75 évesnél idősebbeket. A súlyos bűncselekményeket elkövetők büntetését a felére csökkentik, az életfogytiglanra ítéltekét pedig 20 év szabadságvesztésre változtatják. A kegyelem mindazonáltal nem vonatkozik a terrorszervezeteknek tartott csoportosulások vezetőire, mint az Iszlám Állam, és e csoportok azon tagjaira sem, akik harci cselekményekben és merényletekben vettek részt.KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

2020. szeptember 25.

Megint a kurdokat vegzálják Törökországban

Ez a második amnesztia, amelyet a kurd hatóságok a múlt hét óta meghirdettek, amikor is kegyelmet ígértek mintegy 25 ezer szíriainak, aki az al-holi menekülttáborban tartózkodik. Ebben a táborban elsősorban az Iszlám Állam dzsihadistáihoz köthető embereket tartanak fogva, leginkább családtagokat, köztük a harcosok feleségeit és gyerekeit. A kurd tisztségviselők a Rojava Information Centernek elmondták, hogy a most bejelentett lépés független az előzőtől, amely még megszövegezésre vár. Nem vonatkozik továbbá arra a körülbelül 40 ezer külföldire sem, aki szintén az al-holi menekülttáborban tartózkodik, tekintve, hogy esetükben a kurd hatóságok származási országuktól várják azt, hogy felelősségre vonják őket.

fecsego.eu/168óra

Une amnistie générale a été annoncée par les Kurdes syriens, mais cela ne s’applique pas aux combattants
13 octobre 2020 | Publier Cour constitutionnelle, actualités, événements, Cour / Bureau du procureur / Conseil des arrêts de Szeged, ministère de l’EE, salle de presse de l’UE, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Chattering News, Blog du rédacteur en chef, Vie publique, Culture, Comité Helsinki hongrois, Cour de Szeged , Maison Blanche

  • AUTEUR: 168 HEURES – SOURCE: MTI

L’Autorité autonome kurde, qui contrôle le nord et l’est de la Syrie, a émis lundi une amnistie générale pour soulager les prisons sous son contrôle; plus de 10 000 combattants de l’organisation terroriste État islamique y sont également emprisonnés et la disposition ne couvre pas les principaux djihadistes responsables.

L’autorité a informé le groupe du Centre d’information du Rojava de militants locaux et étrangers de la région kurde de tout cela.

Sur décision des dirigeants d’Akurd, les criminels mineurs et les délits, ceux qui souffrent d’une maladie incurable et ceux de plus de 75 ans sont libérés. La peine infligée aux auteurs de crimes graves sera réduite de moitié et les condamnés à la réclusion à perpétuité seront commués en 20 ans de prison. La grâce, cependant, ne s’applique pas aux chefs de factions considérées comme des organisations terroristes, comme l’État islamique, ni aux membres de ces groupes qui ont pris part à des hostilités et à des assassinats.

25 septembre 2020

Une fois de plus, les Kurdes sont battus en Turquie
Il s’agit de la deuxième amnistie annoncée par les autorités kurdes depuis la semaine dernière, lorsqu’elles ont promis grâce à quelque 25 000 Syriens du camp de réfugiés d’Al-Holi. Dans ce camp, des personnes pouvant être liées aux djihadistes de l’État islamique sont détenues, principalement des membres de la famille, y compris les épouses et les enfants des guerriers. Des responsables kurdes ont déclaré au Centre d’information du Rojava que la décision qui vient d’être annoncée est indépendante de la précédente, qui n’a pas encore été rédigée. Cela ne s’applique pas non plus aux quelque 40 000 étrangers qui se trouvent également dans le camp de réfugiés d’Al-Holi, étant donné que dans leur cas, les autorités kurdes s’attendent à ce que leur pays d’origine soit poursuivi.

fecsego.eu/168hour

Leave a Reply 65 megnézve, 1 alkalommal mai nap |