< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra, Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG//S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Anyagi jólétet jósolt neki – közben 1,7 millió forintot csalt ki tőle

| Mobile | RSS

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG//S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Anyagi jólétet jósolt neki – közben 1,7 millió forintot csalt ki tőle

 
   6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
    Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
             E-mail: csongrad-csanad.fou@mku.hu

A Szentesi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a szegedi nővel szemben, aki jósnőként bemutatkozva férkőzött a sértett bizalmába, majd csapta be őt.

A vádirat szerint a vádlott egy telefon eladás során ismerte meg a sértetett, akinek már ekkor is álnéven mutatkozott be. A vádlott már az első alkalommal felismerte, hogy a sértett hiszékeny, könnyen befolyásolható személyiség, ezért kis idő múlva, hogy pénzt csaljon ki tőle, előbb telefonon, majd személyesen felvette vele a kapcsolatot. Miután a vádlott a sértett bizalmába férkőzött, felajánlotta neki, hogy jóstehetsége révén anyagi jóléthez juttatja. Ehhez a vádlott szerint csak annyi kell, hogy a sértettnek egy kis ideig pénzt kell adnia neki. A szabott feltételt teljesítendő a sértett 2019. január és márciusa között négy részletben 1,5 millió forintot adott át a vádlottnak, amelyet részben személyi kölcsönök felvételéből fedezett. Miután több pénzt már nem tudott szerezni, egy idő után a vádlott megelégedett azzal is, ha a sértett bevásárolt neki a boltban vagy egy mobiltelefont adott át részére.

A vádlott sem munkaviszonnyal, sem megélhetést biztosító egyéb jövedelemmel nem rendelkezett, a sértett által neki adott pénzből fedezte kiadásait, azok visszaadása soha nem állt szándékában.

A vádlott által a sértettnek okozott kár 1,7 millió forint volt, amely az eljárás során sem térült meg.

A járási ügyészség a vádlottat nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolja.

A vádlott bűnösségéről a Szentesi Járásbíróság fog dönteni.

S z e g e d, 2020. október 13.

  Dr. Kopasz Zsolt   
     főügyész 
Leave a Reply 57 megnézve, 1 alkalommal mai nap |