< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra, Magyar Helsinki Bizottság, Szegedi Törvényszék / Blog article: Ez is kiderült: Ingatlanspekuláció, önkormányzati rendeletek megkerülése, korrupció, csalás, közérdekű adatok eltitkolása, 60 éves bérleti díj szó szerint fillérekét

| Mobile | RSS

Ez is kiderült: Ingatlanspekuláció, önkormányzati rendeletek megkerülése, korrupció, csalás, közérdekű adatok eltitkolása, 60 éves bérleti díj szó szerint fillérekét

BŰNÜGYKÖZÉLETFrissítve: 2020 okt 12.

Velencei-tó

Ezért és így adták bérbe 60 évre az agárdi szabad strand egy részét 8,4 millió forintért

Az elmúlt hét végén kisebb sikerként élte meg közösségünk mikor realizáltuk, két hónapos kérlelés, beadványok tucatjának elküldése után felkerültek a gardony.hu oldalra a Gárdonyi Önkormányzat által kötött 5 millió forintnál magasabb összegű szerződések listája, illetve megkezdődött a 2019 előtt hozott képviselő-testületi határozatok feltöltése is.
Jelenleg vegyes a kép, az 5 millió forintnál magasabb összegű szerződések alatt éves bontásban mindössze egy listát találunk az összegről és a megbízott cég nevével, de a szerződések részletes leírása, a megbízások műszaki tartalma és mellékleteik továbbra sem megismerhetők a közügyek iránt érdeklődők számára.
A feltöltött testületi-ülés anyagai esetében is nagynak tűnik az „anarchia”. Előfordul, hogy egy témában kizárólag egy kivonatot látunk a határozatról, valahol csak az előterjesztést töltötték fel, és csalódottan vettük tudomásul, hogy az esetek többségében csak névleg elérhető az adott napirend, rákattintva a tartalmuk már nem jelenik meg.
Van olyan év (2017), amely alatt egyetlen tárgyalt napirend sem elérhető, van ahol mindössze két hónap (2014) dokumentumait látjuk. Természetesen a városi képviselővel, Dávid Zoltánnal és annak cégével a Dávid Víz-Szer kft.-vel kötött városi szerződések, illetve annak részletei továbbra sem elérhetők.

Ugyanakkor az újonnan feltöltött dokumentumok között találni olyan ügyeket, amelyeknek már volt publicitása, de a pontos részleteket nem ismerhette meg a város lakossága. Vagy azért, mert 2019 előtt tárgyalták és így nem volt elérhető a város honlapján, vagy azért mert a közérdekű adatigénylésünk esetében költségtérítést állapított meg Gárdony Jegyzője, Jankovics Zoltánné. Ez utóbbihoz tartozik a Surf Core Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-vel kötött városi szerződés is, amely megismeréséért 35.200 forint költségtérítés ellenében lehetett volna hozzájutni. Ebből a szerződésből emelünk ki több részletet, a dokumentum pedig a hozzászólások között teljes egészében elérhető.

1. A szerződésben található bérleti díj mértéke nettó 8,4 millió forint, amiért a Surf Core kft. egy 551 négyzetméteres agárdi part menti területet kapott 2076-ig, azaz 60 évre.
Az ingatlan.com oldal adatai alapján Gárdonyban jelenleg ezért az összegért egy közművesítetlen külvárosi telket lehet venni.

2. A bérleti díj havonta(!), négyzetméterenként 21 forint. A napi négyzetméter díjakat már csak fillérekben lehetne leírni, ezért az olvasóinkra bíznánk ennek kiszámítását. Kérlek, írjátok meg a hozzászólások között.

3. Gárdony városának önkormányzata 32/2004. rendeletében szabályozza a közterület használati díjakat. Eszerint, szolgáltató tevékenység esetében övezeti besorolástól függően 600ft – 2400 forint a közterület használati díj havonta, négyzetméterenként.
Tehát a legalacsonyabb díjtétel esetében is a beszedhető bevétel harmincadát (!) állapították meg a bérleti szerződésben. Hosszú távú szerződés esetén a kedvezmény lehetőségét nem lehet kizárni, de ez akkor is kiugró mértékű túlzásnak tűnik.

4. A szerződéssel kapcsolatban több esetben elhangzott, ilyen hosszú távra Gárdonyban nem lehet közterületi ingatlant bérelni. Ilyen korlátozásra vonatkozó rendeletet ugyan mi nem találtunk (ettől még létezhet), de a lakások és helyiségek bérletéről szóló 115/2001 önkormányzati rendelet szerint önkormányzati bérlakás és nem lakás céljára szolgáló lakást (pl. üzlethelység) egyaránt a szerződés megkötése napjától legfeljebb 5 évre lehet bérbe adni. A hivatal alapvető magatartása a városi tulajdonok egyéb bérleti lehetőségeinek esetében tehát valóban jóval szigorúbb.

5. A példátlan hosszúságú és extrém alacsony díjtételű szerződés megkötése után az önkormányzat a bérbe adott ingatlant forgalomképtelen zöldterületről átminősítette forgalomképessé, így a telek beépíthetővé vált, a maximális építménymagasság pedig 6 méterre nőtt.
Ezzel a határozattal, egy tollvonással felértékelték a területet, amely így már az addigi reálértékének többszörösét érte. Ezt hívják ingatlanspekulációnak!

6. A bérleti szerződéshez csatolt dokumentáció szerint a bérlő élni is kíván az beépítés lehetőségével. Közvetlenül a part mellé, az eddigi 30 méteres védett építési sávon belült, egy 400 négyzetméter alapterületű, többszintes épületet tervez, apartmanokkal, vendégszobákkal.
A cél tehát világosság vált, Tóth István polgármester annak ellenére, hogy igyekszik minden part menti szakasz beépítésére vonatkozó kérdést lerázni magáról azzal, hogy kizárólag mosdókat és öltözőket építenek, gyorsan és könnyen bizonyítható jelenleg ennek éppen az ellenkezője történik városunkban. Ha hagyjuk!

Összefoglalva, a Gárdonyi Önkormányzat a városi tulajdonokra vonatkozó, hatályos rendeleteit megkerülte, saját vagyonát, part menti zöldterületét áron alul kiárusította, majd az új bérlő számára a területet felértékelte és beépíthetővé tette. De vajon mit kapott ezért cserébe?

Érzékeljük, a hivatal és a polgármester a számukra kényes ügyeket igyekeznek eltitkolni, vagy a hozzáférést megnehezíteni. Nem véletlen, hogy kezdetben ebben az ügyben is jelentős költségtérítést kértek. Továbbá, annak ellenére, hogy az elmúlt héten Tóth István polgármester kijelentette, nincs takargatnivalójuk, napi rendszerességgel kapjuk a jelentős költségtérítésekre vonatkozó felszólításokat a közérdekű-adatigényléseinkre válaszul.

Továbbra kitartunk amellett, a közpénzek elköltéseit, a város vagyongazdálkodásának részleteit kizárólag a nyilvánosság teljes bevonásával szabad intézni. Ennek érdekében fogunk dolgozni a jövőben is. Ezúton ismét kérjük a Gárdonyi Önkormányzatot, honlapján biztosítsa az átlátható működéshez szükséges adatokat minden városi polgár számára.

fecsego.eu/forrás:OLKT


Leave a Reply 66 megnézve, 1 alkalommal mai nap |