| Mobile | RSS

Mostantól a TEK védi Orbán és Polt közeli családtagjait is

Mostantól a TEK védi Orbán és Polt közeli családtagjait is

2017. június. 29. 13:22 2017. június. 29. 14:00 ITTHON

szerző:hvg.hu

110

Valamint azokat a közszereplőket is, akiket megfenyegetnek.

Változott a védett személyeket rögzítő rendelet, Orbán Viktor úgy döntött, beveszi a Terrorelhárítási Központ (TEK) óvó szárnya alá önmagát, és vele egy háztartásban élő felesége-gyerekei védelmét, és ugyanígy jár Polt Péter legfőbb ügyész is, írja az Index. És az idelátogató külföldi vendégeket is megóvják Hajdu János emberei.

A Készenléti Rendőrség védi az Alkotmánybíróság és Kúria első emberének családtagjainak védelmét, ha erre okot lát. A TEK védi azokat a közszereplőket is, akiket megfenyegettek – nem csak kormányzati, közhatalmi szereplőket, hanem mindenkit: “ideiglenes védelemben részesíthető az a személy, akit közéleti tevékenysége miatt személye vagy közvetlen környezete ellen irányuló erőszakos bűncselekménnyel fenyegettek meg, illetve egyéb alapos okból védelme szükséges”.

Áder János köztársasági elnököt is a Készenléti Rendőrség védi, ő korábban a TEK helyett választotta ezt a szervezetet, mint azt korábban a itt a hvg.hu-n megírtuk, azért, mert nem bízott a TEK-ben. A mostani jogszabálymódosítás Áder és családtagjai esetében nem hoz változást a személyi védelmet illetően.

forrás:hvg.hu

Leave a Reply 51 megnézve, 1 alkalommal mai nap |