< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra, Magyar Helsinki Bizottság, Szegedi Törvényszék / Blog article: CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Paprika közé rejtette a marihuanát – letartóztatását indítványozta a főügyészség

| Mobile | RSS

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Paprika közé rejtette a marihuanát – letartóztatását indítványozta a főügyészség

 
   6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
    Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
          E-mail: csongrad-csanad.fou@mku.hu

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a koszovói férfinak a letartóztatását, aki szombatra virradóra több, mint 23 kg marihuanát próbált meg az általa vezetett busszal Magyarországon át Ausztriába csempészni.

A megalapozott gyanú szerint a buszsofőrként dolgozó gyanúsított az általa vezetett nemzetközi buszjárat sofőrjeként ismeretlen személy felkérését elvállalva még Koszovóban átvett ismeretlenektől 9 zsák egész paprikát. A zsákokban a paprika közé vákuumos és alufóliás csomagban 23,3 kg marihuanát rejtettek el gyanúsított ismeretlen megbízói. A gyanúsítottnak a kábítószert a megállapodás szerint Linzben, egy előre megbeszélt helyen kellett volna átadnia.

A gyanúsított a busz sofőrjeként 2020. október 17. napján hajnali 5 órát röviddel megelőzően jelentkezett belépésre Szerbia irányából Magyarország területére. A beléptetés során a szolgálatot teljesítő pénzügyőrök tételes vámvizsgálatot rendeltek el, melynek során megtalálták és lefoglalták a csomagtérbe rejtett kábítószert.

A gyanúsított által becsempészni szándékozott kábítószer tiszta hatóanyag tartalma az előzetes adatok szerint meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát.

A különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt indult eljárásban a főügyészség a szökés, elrejtőzés valamint az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel indítványozta a gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon, telekommunikációs eszközzel megtartandó ülésen fog dönteni az ügyészi indítványról.

A lefoglalt kábítószerről készült fényképeket az alábbi linken tekinthetik meg:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/58-millio-forintnyi-kabitoszert-foglaltak-le-a

Szeged, 2020. október 20.

                       Dr. Kopasz Zsolt                          főügyész  
Leave a Reply 72 megnézve, 1 alkalommal mai nap |