| Mobile | RSS

Drasztikus korlátozásokat vezettek be mától – ettől várják a járvány enyhülését

Írta Takezo -2020-10-22    

Orban Viktor Andrej Babis
Orbán Viktor és Andrej Babis újságíróknak nyilatkozik, miután négyszemközti megbeszélést folytattak Budapesten 2018. augusztus 31-én / Fotó: Szecsődi Balázs/Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI

A Magyarországhoz hasonló népességű Csehországban szerdán több mint 11 ezer új fertőzöttet azonosítottak, és ez még nem a csúcs, a tetőzés november 3. és 11. között várják. Mindezek miatt radikális intézkedések léptek mától életbe:

AZ ALAPSZÜKSÉGLETI TERMÉKEKET ÁRUSÍTÓ BOLTOKON KÍVÜL BEZÁRJÁK AZ ÖSSZES ÜZLETET ÉS SZOLGÁLTATÁST,

korlátozzák a szabad mozgást is, csak a munkahelyre való eljutás, a szükséges bevásárlás és az egészségügyi központok felkeresése az engedélyezett. Csehországban már október eleje óta szükségállapot van érvényben.

Mindez azért lehet lényeges számunkra, mert Magyarországon is hasonló mértékben és arányban súlyosbodik a helyzet, a mai nap átlépte a 2 ezret a fertőzöttek száma, és a halálozás is szomorú rekordot ért el teganp. Minderre a mai kormányinfón Gulyás Gergely úgy reagált,

A KORMÁNY KÉSZ SZIGORÚBB INTÉZKEDÉSEKET IS MEGHOZNI,

ha a járványhelyzet azt megkívánja. Igaz, Orbán Ausztriát tekinti “laboratóriumnak”, és az ottani helyzetből kíván levonni következtetéseket, de ez csak a szavak szintjén történt ezidáig, az osztrák szigorításokat a magyar miniszterelnök nem vette át. Így az várható, hogy novemberre kénytelen lesz a magyar kormány is a cseh intézkedésekhez hasonló drasztikus intézkedések meghozatalára.

fecsego.eu/PestiBulvár

Leave a Reply 74 megnézve, 1 alkalommal mai nap |