| Mobile | RSS

Fehérorosz-ostrom: Már több mint 200 ezren tüntetnek Minszkben a belaruszok

KÜLFÖLDKÖZÉLETKözzétéve 2020 okt 25.

Fehéroroszországban ismét tüntet a nép immáron 12 hete, a tömeg ismét 200 ezer feletti.

Az ellenzéki lapok jelentései szerint a tömeg már délután fél 3 körül (náluk egy órával később van) meghaladta a százötvenezrest, és az elmúlt időszak legnagyobb tüntetése lett Belorussziában.

Az elmúlt időszak legnagyobb tömege tüntet ma Minszkben, és országszerte, azon a napon amikor lejár az ellenzék ultimátumának határideje.

Délután öt óra után már 200-230 ezerre duzzadt a tömeg.

De amikor ezt leírta a tut.by szerzője azt is hozzátette, hogy még mindig irtóztatóan sokan tartanak Minszk belvárosa felé A lenti képen például nem egy hely látszik négy szögből, hanem a tüntető tömeg több különböző része.

Vidéken is a szokásosnál sokkal több helyen van tiltakozás, és míg a fővárosban a rendőrség kevésbé brutális a szokotthoz, főleg a keleti országrész kisebb városaiban már sok letartóztatottakról, könnygáz használatról és rendőri brutalitásról érkeztek a jelentések.

A mai nap azért különleges mert ma éjfélkor jár le Szvetlána Tyihanovszkaja belorusz ellenzéki vezető ultimátuma Lukasenka felé, amelyben az eddigi elnök lemondását, az erőszak beszüntetését, és a politikai foglyok kiengedését várják el az ellenzék vezetők. Ennek a követelésnek ad most erőt az újabb órási tüntetés.

De az igazán érdekes dolgok holnap reggel várhatóak, ugyanis az ultimátum lejárta után, ha követeléseik nem teljesülnek általános sztrájkot hirdetett az ellenzék. Ennek sikeressége pedig nagyban fogja meghatározni a belorusz politika további menetét!

Képek: tut.by/nexta/onliner/

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 102 megnézve, 1 alkalommal mai nap |