| Mobile | RSS

Jobbik: Orbán Viktor ellopta a magyar emberektől az influenza elleni oltást is

BELPOLITIKAKÖZÉLET

Jakab Péter, a Jobbik elnöke

Összeomlás élő, egyenes adásban: már csak az idei influenzajárvány elmaradásában bízhat a kormány, de az egyenesen tragédia, hogy a magyar emberek is csak ebben reménykedhetnek. Oltóanyag ugyanis már a gyerekeknek és a kismamáknak sem jut.

Mindenkinek ingyenes! – harsogta a propaganda, „Csak bátran! Aki tudja, oltassa be magát influenza ellen!” – írta Orbán a közösségi oldalán. A miniszterelnök az elsők között kapta meg a vakcinát. Neki „szerencséje” volt, nem úgy, mint azoknak a százezreknek, akik most hiába fordulnak a háziorvosukhoz.

Egy normális világban talán elhinnénk, hogy a kormány elkalkulálta magát, rosszul mérte fel, hogy a közellátásban rendelkezésre álló 1,4 millió adag vakcinával ki lehet elégíteni a tavaly óta jelentősen megnövekedett igényeket. Ennyi ugyanis a készlet, a magyar gyártói kapacitás ennyivel tervezett, és az európai országok export-tilalmai miatt máshonnan sem lehet beszerezni.

Azonban ez is olyan „fideszesre” sikerült, a rosszhiszeműség a napnál is világosabb: miközben szimpla propaganda-célból elhitették, hogy mindenkinek jut ingyenes oltóanyag, közben a kormány – általános megrökönyödést kiváltva – einstandolt 100 ezer adagnyi Magyarországra berendelt vakcinát, mondván, majd a közellátásba juttatja. A hatékonyabbnak tartott oltóanyagok sorsáról azóta sem tudni semmit. Ezt kapnák az idős-, krónikus- vagy immunbeteg páciensek és a kismamák is, de a 3 évesnél kisebb gyerekeknek is csak ez adható. Feltéve ha nem kellene érte a gyermekorvosoknak közelharcot vívni, ha lenne készleten. Ha Orbán és álkeresztény kormánya nem lopta volna el. Vajon kinek, és milyen célból zsákolták be az oltóanyagot?

A néppárti, keresztényszociális Jobbik magyarázatot követel a kormánytól: ki fogja a magyar embereket megvédeni? Nemcsak szóban, tettekben is!

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 144 megnézve, 1 alkalommal mai nap |