| Mobile | RSS

Karácsony Gergely: a kormány ismét megszegte a szavát//Gergely Christmas: vláda znovu porušila slovo

– SZERZŐ: 168 ÓRA

Budapest legnagyobb zöld járműfejlesztését akarja a kormány megakadályozni – írta Karácsony Gergely főpolgármester pénteken Facebook-oldalán.

A fejlesztés több mint 1,5 millió budapestit tizenkilenc kerületben közvetlenül, közvetetten pedig 3 millió embert érintene. “Ez az a terv, amit a kormány meg akar akadályozni. Megígérték rá a pénzt, de – ismét – megszegték a szavukat” – fogalmazott Karácsony Gergely.

Ezért a városvezetés visszatérítendő európai forrásokat szerzett. Így most már csak egy aláírás kellene a kormánytól a megvalósításhoz, de ők ezt is megtagadják Budapesttől – tette hozzá. “Nem hagyjuk, hogy kicsinyes hatalmi szándékok miatt a kormány szembe menjen a budapestiek érdekeivel. Ha kell, elmegyünk a falig, ha kell, azon túl is” – szögezte le a főpolgármester.

fecsego.eu/168óra

Gergely Christmas: vláda znovu porušila slovo

  1. října 2020 | pošta Ústavní soud, Aktuální zprávy, Události, Soud / Státní zastupitelství / Soudní rada v Szegedu, Ministerstvo EE, Obrázky života / bulvár, Tiskové středisko EU, europarl.europa.eu/news/cs, europarl.hu, Chatter News, Ochrana spotřebitele, Blog šéfredaktora, Veřejný život, Kultura, Maďarský helsinský výbor, Szegedský tribunál, Bílý dům
  • AUTOR: 168 HODIN

Vláda chce zabránit největšímu vývoji zelených vozidel v Budapešti, napsal v pátek na své stránce na Facebooku starosta Gergely Karácsony.

Vývoj by se přímo a nepřímo dotkl více než 1,5 milionu lidí v devatenácti budapešťských obvodech. “Toto je plán, kterému chce vláda zabránit.” Slíbili mu peníze, ale – opět – porušili slovo, “řekl Gergely Karácsony.

Městská správa proto získala návratné evropské prostředky. Dodal tedy, že nyní bude vláda potřebovat pouze jeden podpis, ale také ji odmítnou z Budapešti. “Nedovolíme vládě, aby byla v rozporu se zájmy obyvatel Budapešti kvůli drobným mocenským záměrům.” V případě potřeby půjdeme ke zdi, pokud to bude nutné, dále, “uvedl starosta.

fecsego.eu/168hod

Leave a Reply 273 megnézve, 1 alkalommal mai nap |