| Mobile | RSS

Jön a kiegészítő nyugdíjemelés///L’augmentation supplémentaire de la pension arrive

Elnökválasztás percről percreTOVÁBB A KÖZVETÍTÉSRE

-nf-

A következő hónapokban két alkalommal is külön összegekhez jutnak a nyugdíjasok: november elején kapják kézhez a kiegészítő nyugdíjemelést, a jövő év elején pedig a visszaállítandó 13. havi nyugdíj kezdőösszege érkezik meg a címzettekhez – mondta a Magyar Nemzetnek Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára, hozzátéve, hogy a két juttatás pár hónap alatt összesen 125 milliárd forintot jelent a nyugdíjasoknak.

-NF-KÖVETÉS2020.11.07. 08:33

A 2020-as költségvetés tervezésekor 2,8 százalékos fogyasztóiár-növekedéssel számoltunk, így januárban ennyivel emelkedtek a nyugdíjak és a nyugdíjszerű ellátások. Az első nyolchavi adatok alapján ugyanakkor a Pénzügyminisztérium szakemberei arra jutottak, hogy négy százalék lehet a várható nyugdíjas fogyasztóiár-növekedés, a kormány emiatt 1,2 százalékos kiegészítő nyugdíjemelésről határozott

Tállai András

Tállai AndrásFotó: Vajda János / MTI

– mondta az államtitkár. Hozzátette: a kiegészítést januárig visszamenőleg, egy összegben kapják meg az arra jogosultak az aktuális nyugdíjukkal egy időben. Az érintettek együttesen így 47 milliárd forinthoz jutnak. A jövő év elején érkezik meg a visszaállítandó 13. havi nyugdíj kezdőösszege. Mint Tállai András rámutatott, a 13. havi nyugdíjat négy lépcsőben állítja vissza a kormány. Jövőre negyedhavi összeget kapnak kézhez az időskorúak, 2022 elején félhavit, a 2023-as kifizetés háromnegyed havi összegnek felel majd meg, 2024-ben pedig a havi nyugdíj teljes összege eljut a jogosultakhoz.

A 13. havi nyugdíjjal azután minden esztendőben teljes összegben számolhatnak az idősek – mondta az államtitkár, aki külön hangsúlyozta: a kormány válságidőszakban is előteremti a fedezetet rá, hogy visszaadja azt a juttatást, amit annak idején Gyurcsányék elvettek. Mint Tállai András megjegyezte, a 13. havi nyugdíj kezdőösszegeként jövőre 77–78 milliárd forinthoz jutnak az időskorúak.

Ezenkívül – tette hozzá az államtitkár – jövőre már jelentős gazdasági növekedéssel számol a kormány, olyannal, amely nyugdíjprémium kifizetésére is lehetőséget ad. Erre a célra 2021-ben 53 milliárd forintot tett félre a kormány – írja szombati számában a Magyar Nemzet.

fecsego.eu/index.hu

L’augmentation supplémentaire de la pension arrive
7 novembre 2020 | Publier Cour constitutionnelle, Actualités, Événements, Cour / Parquet / Szeged Judgment Board, Pictures of Life / tabloïd, Salle de presse de l’UE, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Chatter News, Blog du rédacteur en chef, Vie publique, Culture

Élection du président minute par minute EN SAVOIR PLUS SUR LA DIFFUSION

-nf-
Les retraités recevront deux fois des montants spéciaux dans les mois à venir: ils recevront l’augmentation de la pension complémentaire début novembre, et les bénéficiaires recevront le montant de départ de la pension de 13 mois qui sera rétablie au début de l’année prochaine, András Tállai, secrétaire d’État parlementaire au ministère des Finances. que les deux prestations représentent un total de 125 milliards HUF pour les retraités en quelques mois.

-NF-TRACKING20.11.07. 08:33

Lors de la planification du budget 2020, nous nous attendions à une augmentation de 2,8% des prix à la consommation, de sorte que les pensions et les prestations assimilables à des pensions ont augmenté de ce montant en janvier. Dans le même temps, sur la base des données des huit premiers mois, les experts du ministère des Finances ont conclu que l’augmentation attendue des prix à la consommation pour les retraités pourrait être de 4%, raison pour laquelle le gouvernement a décidé d’augmenter les retraites de 1,2%.

András Tállai
András TállaiPhoto: János Vajda / MTI

Dit le secrétaire d’État. Il a ajouté que le supplément sera versé à ceux qui y ont droit en janvier, au même montant, en même temps que leur pension actuelle. Ensemble, les parties prenantes recevront 47 milliards HUF. Le montant de départ de la pension de 13 mois à rétablir arrivera au début de l’année prochaine. Comme l’a souligné András Tállai, la pension de 13 mois sera rétablie par le gouvernement en quatre étapes. L’année prochaine, les seniors recevront un montant trimestriel, un demi-mois début 2022, le versement en 2023 correspondra aux trois quarts du montant mensuel, et en 2024 le montant intégral de la rente mensuelle parviendra aux bénéficiaires.

Avec la pension de 13 mois, les personnes âgées peuvent alors compter sur le montant total chaque année, a déclaré le secrétaire d’État, soulignant que même en temps de crise, le gouvernement fournira une couverture pour rembourser la prestation que le Gyurcsánya a prise à l’époque. Comme l’a noté András Tállai, le montant de départ de la pension de 13 mois sera de 77 à 78 milliards de forints l’année prochaine.

En outre, a ajouté le secrétaire d’État, le gouvernement s’attend à une croissance économique importante l’année prochaine, qui permet également le paiement d’une prime de retraite. Le gouvernement a mis de côté 53 milliards HUF à cette fin en 2021, écrit la Nation hongroise dans son numéro de samedi.

fecsego.eu/index.hu

Leave a Reply 136 megnézve, 1 alkalommal mai nap |