< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Fogyasztóvédelem, főszerkesztő blogja, Közélet, Magyar Helsinki Bizottság, Rendőrségi hírek, Szegedi Törvényszék, White House / Blog article: CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG///S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Karácsony napján bántalmazta idős, beteg édesanyját – vádat emelt az ügyészség

| Mobile | RSS

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG///S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Karácsony napján bántalmazta idős, beteg édesanyját – vádat emelt az ügyészség


                6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
                   Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
                            E-mail: csongrad-csanad.fou@mku.hu

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki az ünnepi ebéd főzése közben okozott sérüléseket 80 éves édesanyjának.

A vádirat szerint az egyik megyebeli kisvárosban az édesanyjával együtt élő vádlott rendszeresen fogyasztott alkoholt és ebből is adódóan havi 3-4 alkalommal agresszíven lépett fel az idős és betegségei miatt nehezen mozgó édesanyjával, valamint testvérével szemben. Tavaly december 25. napján délben a vádlott édesanyja a ház udvarán az ünnepi ebédet főzte, amikor az addigra már nagy mennyiségű alkoholt elfogyasztó férfi ismételte szidni kezdte őt, majd az ételt is lerúgta az asztalról. Ezt követően – mialatt a sértett a kiömlött ételt takarította fel – a vádlott az édesanyját arcon ütötte úgy, hogy a földre esve a fejét a betonba verte. A sértett összességében több, 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett el a bántalmazás következtében.

A sértett idős korára, az alapbetegségei okozta mozgáskorlátozottságára is figyelemmel a járási ügyészség a vádlottal szemben a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett testi sértés vétség miatt emelt vádat.

A korábban letartóztatásban, majd a vádemeléskor távoltartás hatálya alatt álló vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

S z e g e d, 2020. november 11.
Dr. Kopasz Zsolt
főügyész

Leave a Reply 75 megnézve, 1 alkalommal mai nap |