| Mobile | RSS

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Nyugdíjas édesanyját fosztotta ki vádat emelt az ügyészség


      6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
        Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
                         E-mail: csongrad-csanad.fou@mku.hu 

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli férfival szemben, aki közös lakásukban bántalmazta és annak erkélyére kizárta édesanyját, majd a telefonját is elvette tőle.

A vádirat szerint a vádlott együtt élt idős, több betegségben is szenvedő édesanyjával. Idén június 28-án, a hajnali órákban a férfi a sértett egy megjegyzésén felháborodott, ezért a hajánál fogva megragadta édesanyját, kirángatta ágyából és kizárta a 3. emeleti lakás erkélyére. Eközben azt követelte tőle, hogy „adja vissza a pénzét”, melyet korábban a sértettnek adott. Másfél óra elteltével a vádlott kiment az erkélyre, ahol a sértettet nyakon ragadta és a korlátnak szorította.

A sértett az események hatására odaadta fiának a követelt 20.000 Ft-ot. Ezután azonban őt a fürdőszobába lökdöste be a vádlott. Ajtaját kulcsra zárta, és onnan egy órán át nem engedte ki a sértettet. Időközben magához vette az asszony mobiltelefonját, és annak PIN-kódját is követelte, de azt édesanyja a megpróbáltatásai miatt nem tudta megadni. Végül a vádlott a 45.000 Ft értékű telefonnal együtt távozott a lakásból.

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, melyek miatt magánindítványban kérte fia megbüntetését.

A járási ügyészség a férfival szemben védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés vétsége, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette valamint kifosztás bűntette miatt emelt vádat.

A korábban távoltartás, a vádemeléskor letartóztatás hatálya alatt álló vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Szeged, 2020. november 13.

dr. Kopasz Zsolt
főügyész

Leave a Reply 94 megnézve, 1 alkalommal mai nap |