| Mobile | RSS

Jerevánban szétverték Sorosék irodáját

2020.11.13. Írj hozzászólást

Nikol Pasinjant sokan összekötik Soros Györggyel. S nem véletlenül.

„Azt is mondhatnánk, hogy a zavargásokra kiképzett utca most dühében a kiképzői ellen fordult. Mert Nikol Pasinjant sokan összekötik Soros Györggyel. S nem véletlenül. Mert 2018-as hatalomra jutása az azóta napvilágra került információk alapján nehezen lett volna elképzelhető az amerikai milliárdos segítsége nélkül. A sajtó – a mostani események kapcsán például a vesti.ua – sokszor és sokat foglalkozott azzal, hogy az amerikai milliárdos több tízmillió dollárt költött az örmény politikai hangulat megváltoztatására. Erőfeszítéseinek köszönhetően aktivisták sora kapott kiképzést az úgynevezett színes forradalmak technológiáiból, majd a Soros-hálózat emberei a hatalomváltás után kulcspozíciókba kerültek.

Soros alapítványa még 1997-ben érkezett Örményországba. Akkor, amikor szegénységben és Karabah miatt azeri és török blokád alatt élt. Soros elsőként az igazságszolgáltatásban szerzett pozíciókat. Második lépésben pedig a másság elfogadtatását propagálva beépült a rendvédelmi szervekbe. A hosszú évek munkájának gyümölcse a 2018-as választások után érett be, amikor a legtöbb szavazatot Pasinjan pártja szerezte, így Soros emberei bekerültek a hatalomba.

Az általuk kidolgozott reform program már egyértelműen Soros érdekeit érvényesítette. Hogy ezt a szomszédban is látták, azt mutatja, hogy az azeri elnök egy hónapja »Soros termékének« nevezte Pasinjant. Ezzel még önmagában akkora baj nem is lenne, hiszen Aliyev meg a török elnök bábja, ám az olyan helyzetben, mint a mostani, ez a nyugati behatás egyértelműen gyengíti a patriotizmust, miközben a másik oldalon a pántürk eszme ezt éppen erősíti. S nemcsak azzal gyengítette ez a folyamat Örményországot, hogy a különböző programok nem a társadalom, hanem egy alapítvány érdekeit szolgálták. De azzal is, hogy háborús helyzetben ez végzetes lehet. A nacionalista retorika mögött ugyanis ez a politika gyengíti egy ország hatékony fellépését, ráadásul még hagyományos szövetségesét – lásd Oroszország – is elidegeníti.”

Forrás: Mandiner

fecsego.eu/vadhajtások

Leave a Reply 151 megnézve, 1 alkalommal mai nap |