| Mobile | RSS

Kovács Zoltán: Jourová hazudik, Soros pénzeli

– SZERZŐ: 168 ÓRA – FORRÁS: MTI

Két európai bizottsági biztos is bírálta a magyar állapotokat, Kovács Zoltán visszaszólt. 

Didier Reynders pénteken Brüsszelben azt mondta: ahogy minden tagország esetében, Magyarország számára is fontos, hogy a törvény- és alkotmánymódosítások elfogadását széleskörű vita előzze meg. Ezzel a hétfőn 23:59-kor benyújtott törvénymódosítások, és Alaptörvénymódosításokra utalt, amelyek komoly ideológiai meghatározottságúak. A magyar alaptörvény módosítására vonatkozó javaslattal összefüggésben megjegyezte: noha ez tagállami hatáskörbe tartozik, a tagországoknak tiszteletben kell tartaniuk a nemzetközi emberi jogi kötelezettségeiket és a hatályos uniós jogszabályokat. 

Vera Jourová kijelentette: a média magyarországi helyzetét érintően komoly aggályok merülnek fel a szólásszabadság, valamint a független média munkafeltételeit illetően. 

Nem hagyta mindezt szó nélkül Kovács Zoltán. Vera Jourová és Didier Reynders uniós biztosok az ideológiai meggyőződésük alapján végzik munkájukat, ami aláássa az Európai Bizottság hírnevét – írta ki a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Twitterre.  

Úgy fogalmazott, Vera Jourová, az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős alelnöke ismét kompromittálta magát, és bebizonyította, nem ér fel az uniós biztos szerepéhez.

Közölte: a biztos a magyar sajtószabadságról semmit sem tud, és hazudik, mert Soros György pénzeli.

Kovács Zoltán szerint Didier Reynders, az Európai Bizottság igazságügyi biztosa is teljességgel hasztalan a tagállamok számára a világjárvány idején. Kovács szerint a két uniós biztos az ideológiai meggyőződése alapján végzi munkáját, ami aláássa az Európai Bizottság hírnevét. Továbbra is követeljük Vera Jourová lemondását – zárta üzenetét Kovács Zoltán.

fecsego.eu/168óra

Leave a Reply 53 megnézve, 1 alkalommal mai nap |