< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, dr.Benyik atya blogja, EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Fogyasztóvédelem, főszerkesztő blogja, Közélet, Magyar Helsinki Bizottság, Szegedi Törvényszék / Blog article: CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Bécsbe akartak csempészni illegális határátlépőket – vádat emelt az ügyészség

| Mobile | RSS

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Bécsbe akartak csempészni illegális határátlépőket – vádat emelt az ügyészség


                6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
                   Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
                            E-mail: csongrad-csanad.fou@mku.hu

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal az Ausztriában élő szlovák, bosnyák és szerb férfival szemben, akik illegális határátlépők Bécsbe történő csempészésében állapodtak meg.

A vádirat szerint az Ausztriában élő és egy munkahelyen dolgozó három férfi 2019. év nyarán állapodott meg ismeretlen megbízójukkal abban, hogy 8 illegális határátlépőt csempésznek a magyar-román határ területéről Bécsig 1600 EUR ellenében. Megállapodásuknak megfelelően a vádlottak egy-egy autót és kisbuszt béreltek, majd 2019. augusztus 24. napján az esti órákban léptek Magyarország területére és a 43-as főút magyar-román határszakaszához hajtottak. Itt a megbízásnak megfelelően nyolc, magát bangladesi állampolgárnak valló személyt vettek fel a kisbuszba éjfél körül Az illegális határátlépőket Románia területéről a vádlottak ismeretlen bűntársai vezették át a zöld határon keresztül Magyarország területére.

A vádlottak a kisbusszal, valamint az azt felvezető autóval elindultak Ausztria irányába, de rövid idő elteltével a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei ellenőrzésük alá vonták a gépkocsikat. Az ellenőrzés során megállapítást nyert, hogy az illegális határátlépők az ország területére történő belépéshez, illetőleg az ország területén történő tartózkodáshoz szükséges jogszabályi feltételekkel nem rendelkeztek.

A járási ügyészség a vádlottakkal szemben vagyoni haszonszerzés végett, az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt emelt vádat.

Az ügyészséggel egyezséget kötő és a vádemeléskor letartóztatásban levő vádlottak bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

S z e g e d, 2020. november 17.

    Távollevő Dr. Kopasz Zsolt                         főügyész

    helyett Dr. Törő Sándor 
         főügyészhelyettes
Leave a Reply 111 megnézve, 1 alkalommal mai nap |