| Mobile | RSS

Két napig nem volt fűtés a szombathelyi covid osztályon, kabátban feküdtek a betegek

– SZERZŐ: 168 ÓRA – FORRÁS: NYUGAT.HU

És meleg víz sem volt. Az igazgató szerint semmiféle panasz nem volt a betegek részéről.

A hét elején jött az információ, hogy Szombathelyen a Markusovszky Kórház újonnan megnyitott COVID osztályán napok óta nincs meleg víz, se fűtés – írja a nyugat.hu.

“A kórházban a COVID osztályon napok óta nincs meleg víz, és ma már fűtés sem. Anyum bent van, és ez most már kiborító. Tüdőgyulladásos betegek vannak bent, nem tudnak fürödni, és most már szétfagynak.” – írja a lap olvasója, aki arra is kitér, hogy ezt a részleget múlt hét végén nyitották meg a tüdőgyógyászat második emeletén.

„Már mindenfelé próbáltunk segítséget kérni, de a kórházban csak ide-oda kapcsolgatják a telefont.” A lap olvasója szerint édesanyja két napig a kabátján feküdt, mert nem volt párna, végül a családja vitt be neki egyet.

A nyugat.hu megkérdezte, valóban ez a helyzet áll-e fenn, a Markusovszky Kórház pedig reagált.

„Kórházunk azonnal intézkedett a COVID részlegen felmerült műszaki probléma miatt, haladéktalanul kértük a külső szolgáltatót a hiba elhárítására. 2020. november 16-án a javítás megtörtént, azóta műszaki probléma nem volt” – írja válaszában dr. Káldy Zoltán.

„A kórtermekben minden beteg részére biztosítva van az ágynemű, beleértve a párnát is. Ellátási hiány vagy panasz az elmúlt időszakban nem fordult elő” – teszi hozzá az orvosigazgató.

fecsego.eu/168 óra

Leave a Reply 62 megnézve, 1 alkalommal mai nap |