< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Magyar Helsinki Bizottság, Szegedi Törvényszék, White House / Blog article: Tisztázó kampányt indít Soros György – nemcsak cáfol, le is leplezi a kormányt///György Soros startet eine Clearing-Kampagne – widerlegt nicht nur, sondern verkleidet auch die Regierung

| Mobile | RSS

Tisztázó kampányt indít Soros György – nemcsak cáfol, le is leplezi a kormányt///György Soros startet eine Clearing-Kampagne – widerlegt nicht nur, sondern verkleidet auch die Regierung

SZERZŐ: BIRÓ MARIANNA

Soros György eldöntötte, hogy tiszta vizet önt a pohárba, s megismerteti az igazságot a magyar és nemzetközi nyilvánossággal – nyilatkozta a 168 Órának a Nyílt Társadalom Alapítvány szóvivője.

 – Csak Soros Györgyöt tudom idézni, aki a ma reggeli The Financial Times-ban pontosan megindokolta, hogy miért kellett színre lépnie, s felfedni a valóságot – mondta a 168 Órának Csontos Csaba. A Nyílt Társadalom Alapítvány szóvivője felidézte: a filantróp ott azt mondta a tekintélyes brit lap budapesti tudósítójának, hogy eddig tartózkodott attól, hogy nyilvánosan kommentálja Orbán Viktor támadásait, ám most úgy érzi meg kell szólalnia, mert miután a magyar kormány titkosszolgálati fenyegetéseket fogalmazott meg a Nyílt Társadalom alapítvány és az általa támogatott szervezetek esetében, félti az általa támogatott civil szervezetek biztonságát.

Soros a telefoninterjúban úgy fogalmazott:

„Tragédia Magyarországnak, hogy kormánya gyűlöletkeltéssel és a lakosság félrevezetésével törekszik megtartani hatalmát”.

Az ellene folyó kampány szerinte az ő nézeteinek „szándékos félremagyarázása”, amelynek célja a választók figyelmének elterelése az oktatás és az egészségügy rossz állapotáról. „Nem maradhatok tovább csendben, mivel attól félek, hogy az a minapi bejelentés, miszerint a magyar hírszerző szolgálatok vizsgálatot kezdenek, felveti annak a veszélyét, hogy nem csupán szervezetek, de egyéni vezetők ellen is üldöztetés indul” – mondta Soros György, aki egy részletes írásban tételesen cáfolta az Orbán-kormány konzultációjának hazugságait is.

Orbán Viktor néhány éve még örömmel fogadta Soros Györgyöt

Az úgynevezett „Soros-tervről” szóló nemzeti konzultációs kérdőív állításai csúsztatásokat és nyilvánvaló hazugságokat tartalmaznak, amelyek célja, hogy szándékosan félrevezessék a magyarokat Soros György bevándorlókra és menekültekre vonatkozó álláspontjáról – közölte a 168 Órával a magyar származású, az Egyesült Államokban élő üzletember álláspontját közvetítve a Nyílt Társadalom Alapítvány magyarországi szóvivője.

Megírtuk: írásában Soros leszögezte, hogy a magyar kormány képviselői szintén tévesen állítják, hogy Soros György irányítja az Európai Unió döntéshozatali folyamatát. Valójában a migrációs válság kezelésére vonatkozó döntéseket az EU tagállamai, intézményei hozzák, ezeknek részese a magyar kormány is.

A közzétett írás szerint „miközben Magyarország egészségügyi és oktatási rendszere aggasztó állapotban van és a korrupció mindent áthat, a jelenlegi kormány külső ellenséget kreál, hogy ezekről a problémákról elvonja állampolgárai figyelmét. A kormány Soros Györgyöt választotta ki erre a célra, és nagyszabású Soros-ellenes médiaháborút indított, amelynek költsége több tízmillió euróra rúg az adófizetők pénzéből, felszítja az iszlámellenes hangulatot és olyan antiszemita szófordulatokat használ, amelyek az 1930-as éveket idézik”.

A nemzeti konzultáció azon propagandakampány része, amely 2015 májusában kezdődött és magában foglalta az „Állítsuk meg Brüsszelt” konzultációt 2017 tavaszán, valamint a 2016-os, a bevándorlók és menekültek ellen irányuló népszavazást. 

Ezzel szemben felidézik: Soros György az 1980-as években kezdte meg jótékonysági tevékenységét Magyarországon, és 1984-ben alapítványt hozott létre. Azóta a magyaroknak juttatott segítsége nagyjából 350 millió eurót tesz ki, és ezt az összeget ösztöndíjakra, egészségügyi szolgáltatásokra és humanitárius erőfeszítésekre fordította: többek között 1 millió eurót juttatott a 2010-ben bekövetkezett vörösiszap katasztrófát követő újjáépítésre. Jelenleg a tanulási nehézségekkel küzdő gyermekek oktatásához, a hajléktalanság problémájának kezeléséhez és a vidéki Magyarország közlekedésének fejlesztéséhez járul hozzá. 

Aggódó polgárként Soros György rendszeresen közöl kommentárokat világszerte, amelyekben több témában is kifejti véleményét és megoldásokat szorgalmaz, ideértve a migrációs válságot is. Ezek mindenki számára elérhetőek a GeorgeSoros.com. oldalon.

Most a Nyílt Társadalom Alapítványon keresztül Soros György személyesen tisztázta az őt érintő kormányzati vádakat, ehhez pedig tételesen cáfolta a nemzeti konzultációs űrlapot. Ám a magyar származású üzletember nem áll meg itt, információink szerint

Soros György tisztázó kampányt indít, s felfedi a valóságot arról, hogy miért is próbálja őt bemocskolni a magyar kormány, miként alakult a viszonya a Fidesszel, s hogy valójában milyen tevékenység az, amelyet ő végez.

Nem szomorkodik, de nem is hallgat tovább a filantróp 

Ennek első állomása lehetett az a közlemény, valamint a telefoninterjú, amelyek ma reggel megjelentek. Soros György egyébként már a The Financial Times-nak egyértelművé tette azt is: a menekültkérdésben ő egy olyan európai uniós megfeleltetési módszernek a szószólója, amelynek alapján a menekülteket azokba az országokba küldenék, amelyek be akarják őket fogadni, és amelyekben a menekültek is maradni szeretnének.

„A lényeg az, hogy ez az elosztás tisztán önkéntes lenne, vagyis ez homlokegyenest ellenkezik azzal, amivel propagandakampányában a magyar kormány engem vádol” – idézte a brit lap a milliárdost.

Orbán Viktorról Soros azt mondta: amikor támogatta őt, Orbán egy fiatal diákcsoport vezetőjeként az akkor fennálló rezsim ellen szervezkedett, így megérdemelte a támogatást a tanulmányaihoz. „Valójában Orbán az, aki átalakult, az akkori rezsim elleni lázadás vezetőjéből egy maffiaállam vezetőjévé” – fogalmazott. Hozzátette: eljött az ideje annak, hogy a többi EU-tagország kormánya erőteljesebb választ adjon arra, ahogy Orbán a civil társadalommal bánik, és foglalkozzon a magyarországi jogállamisággal kapcsolatban felmerült félelmekkel is. Soros György szerint „ a jelenlegi magyarországi rezsim túl messzire ment”.

Csontos Csaba is ezzel magyarázta a 168 Órának azt, hogy az eddig hallgatásba burkolózó Soros György most a nyilvánosság előtt vágott vissza a kormánynak. Ám kérdésünkre, hogy mégis mit remél e lépéstől a filantróp, a Nylít Társadalom alapítvány szóvivője csak annyit mondott:

„Soros György eldöntötte, hogy tiszta vizet önt a pohárba, s megismerteti az igazságot a magyar és nemzetközi nyilvánossággal”.

fecsego.eu/168óra

György Soros startet eine Clearing-Kampagne – widerlegt nicht nur, sondern verkleidet auch die Regierung
November 2020 | Post Verfassungsgericht, Aktuelle Nachrichten, Ereignisse, Gericht / Staatsanwaltschaft / Szeged Judgement Board, Ministerium für EE, Bilder des Lebens / Boulevardzeitung, EU-Presseraum, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Chattering News, Chefredakteur Blog, Öffentlichkeitsarbeit, Ungarisches Helsinki-Komitee, Szeged Gerichtshof, Weißes Haus
AUTOR: MARIANNA BIRÓ
György Soros beschloss, klares Wasser in das Glas zu gießen und der ungarischen und internationalen Öffentlichkeit die Wahrheit vorzustellen, sagte der Sprecher der Open Society Foundation gegenüber 168 Stunden.
“Ich kann nur György Soros zitieren, der heute Morgen in der Financial Times genau erklärte, warum er die Bühne betreten und die Realität enthüllen musste”, sagte Csaba Csontos zu den 168 Stunden. Ein Sprecher der Open Society Foundation erinnerte daran, dass der dortige Philanthrop dem Budapester Korrespondenten der renommierten britischen Zeitung mitgeteilt hatte, er habe bisher keine öffentlichen Kommentare zu den Angriffen von Viktor Orbán abgegeben, aber jetzt habe er das Gefühl, er müsse sich nach der ungarischen Regierung äußern Im Falle einer Gesellschaftsstiftung und der von ihr unterstützten Organisationen befürchtet sie die Sicherheit der von ihr unterstützten NRO.
In einem Telefoninterview drückte Soros es so aus:
“Es ist eine Tragödie für Ungarn, dass seine Regierung versucht, ihre Macht zu behalten, indem sie Hass auslöst und die Bevölkerung irreführt.”
Die Kampagne gegen ihn sei eine “absichtliche Fehlinterpretation” seiner Ansichten, um die Aufmerksamkeit der Wähler vom schlechten Bildungs- und Gesundheitszustand abzulenken. “Ich kann nicht schweigen, weil ich befürchte, dass die gestrige Ankündigung, dass die ungarischen Geheimdienste Ermittlungen einleiten werden, die Gefahr der Verfolgung nicht nur gegen Organisationen, sondern auch gegen einzelne Führer erhöht”, sagte György Soros, der ausführlich darlegte Er widerlegte auch schriftlich die Lügen der Regierungskonsultation von Orbán.
Viktor Orbán hat György Soros vor einigen Jahren begrüßt
Die Aussagen des nationalen Konsultationsfragebogens zum sogenannten “Soros-Plan” enthalten Ausrutscher und offensichtliche Lügen, die darauf abzielen, die Ungarn über die Position von György Soros zu Einwanderern und Flüchtlingen absichtlich irrezuführen, sagte der in Ungarn geborene Geschäftsmann in den USA gegenüber 168 Stunden. Ungarischer Sprecher der Open Society Foundation.
Wir haben geschrieben: In seinem Schreiben erklärte Soros, dass die Vertreter der ungarischen Regierung zu Unrecht behaupten, György Soros kontrolliere den Entscheidungsprozess der Europäischen Union. Tatsächlich werden die Entscheidungen über die Bewältigung der Migrationskrise von den EU-Mitgliedstaaten und -Institutionen getroffen, und die ungarische Regierung ist auch eine Partei von ihnen.
In dem veröffentlichten Artikel heißt es: „Während die ungarischen Gesundheits- und Bildungssysteme in einem Zustand der Besorgnis sind und Korruption weit verbreitet ist, schafft die derzeitige Regierung einen externen Feind, um ihre Bürger von diesen Problemen abzulenken. Die Regierung wählte George Soros für diesen Zweck aus und startete einen groß angelegten Anti-Soros-Medienkrieg, der Steuergelder in zweistelliger Millionenhöhe kostete, eine antiislamische Stimmung hervorrief und antisemitische Redewendungen verwendete, die an die 1930er Jahre erinnern. “
Die nationale Konsultation ist Teil einer Propagandakampagne, die im Mai 2015 begann und die Konsultation „Stop Brussels“ im Frühjahr 2017 und das Referendum 2016 gegen Einwanderer und Flüchtlinge umfasste.
Andererseits wird daran erinnert, dass György Soros in den 1980er Jahren seine gemeinnützige Tätigkeit in Ungarn aufnahm und 1984 eine Stiftung gründete. Seitdem belief sich die Hilfe für Ungarn auf rund 350 Millionen Euro, und sie hat diesen Betrag für Stipendien, Gesundheitsdienste und humanitäre Hilfe ausgegeben, darunter 1 Million Euro für den Wiederaufbau nach der Rotschlammkatastrophe 2010. Es trägt derzeit zur Bildung von Kindern mit Lernschwierigkeiten, zur Bekämpfung der Obdachlosigkeit und zur Verbesserung des Verkehrs im ländlichen Ungarn bei.
Als besorgter Bürger veröffentlicht György Soros regelmäßig Kommentare auf der ganzen Welt, in denen er seine Ansichten zu verschiedenen Themen zum Ausdruck bringt und nach Lösungen fordert, einschließlich der Migrationskrise. Diese stehen allen auf GeorgeSoros.com zur Verfügung. Seite.
Jetzt hat György Soros durch die Open Society Foundation die gegen ihn erhobenen Anklagen der Regierung persönlich geklärt und zu diesem Zweck das nationale Konsultationsformular widerlegt. Aber der Geschäftsmann ungarischer Herkunft hört nach unseren Informationen hier nicht auf
György Soros startet eine Aufklärungskampagne, in der die Realität enthüllt wird, warum die ungarische Regierung versucht, ihn zu beschmutzen, wie sich seine Beziehung zum Fides entwickelt hat und welche Art von Aktivität er tatsächlich ausführt.
Er ist nicht traurig, aber er hört dem Philanthrop nicht mehr zu
Die erste Phase könnte die Ankündigung sowie das Telefoninterview sein

Leave a Reply 80 megnézve, 2 alkalommal mai nap |