| Mobile | RSS

Macron ultimátumot adott a francia muszlim vezetőknek///Macron a lancé un ultimatum aux dirigeants musulmans français

2020.11.24.

Vagy elfogadják a politikai iszlámot elutasító kartát, vagy elveszítik hivatalosan elismert státuszukat. 

Emmanuel Macron francia elnök felszólította a franciaországi muszlim vezetőket, fogadják el a radikális iszlám ellen meghirdetett széleskörű hadjárata keretében a „köztársasági értékek kartáját”. A szerdai napon 15 napos ultimátumot szabott a Muszlim Hit Francia Tanácsnak (CFCM) a dokumentum aláírására.

A CFCM beleegyezett az Imámok Nemzeti Tanácsának megalakításába, ami a hírek szerint hivatalos akkreditációt ad majd az imámoknak, amit bármikor visszavonhat az állam.

A döntés nem sokkal azután született, hogy egy hónapon belül három véres iszlamista terrortámadásra is sor került.

A karta szövege világosan kimondja, hogy az iszlám vallás és nem politikai mozgalom, illetve megtiltja az „idegen befolyásolást” a muszlim csoportokra nézve.

A francia államfő a támadások nyomán még határozottabban kijelentette, fel fog lépni a muszlim radikalizmus ellen és a francia szekularizmus védelmében.

A szerdai napon belügyminisztere, Gérald Darmanin nyolc muszlim vezetővel tárgyalt az Élysée palotában. A találkozón egy névtelen forrás szerint elhangzott, hogy

„két alapelvet rögzítenek a kartában feketén-fehéren: a politikai iszlám és az idegen befolyásolás elutasítását”.

Emellett Macron új intézkedéseket is bejelentett az iszlám szeparatizmus ellen, beleértve egy radikalizáció megakadályozására irányuló törvényjavaslatot is.

A rendeletek korlátozzák többek között az otthon-tanulást, a közszférában dolgozók vallási alapú megfélemlítését ezentúl súlyosabban büntetik. A gyermekek azonosítószámot kapnak, mellyel iskolai megjelenésüket biztosítják majd. Azon szülők, akik megszegik e törvényeket nagy pénzbírságokra és akár hat hónapos börtönbüntetésre számíthatnak.

“Meg kell mentenünk gyermekeinket az iszlamisták karmai közül”

– nyilatkozta Darmanin.

Az év első felében Macron az iszlámot válságban levő vallásként írta le, és védelmébe vette a francia magazinok Mohamed-karikatúrák közléséhez való jogát, melyek mélyen sértik a muszlim hívőket.  Mindezek után számos muszlim ország gyűlöletének célpontjává vált a francia államfő, és több helyen bojkottot hirdettek a francia termékek ellen.

Franciaországban él Európa legnagyobb muszlim népessége. 

Forrás: BBC/Hetek

fecsego.eu/vadhajtások.hu

Macron a lancé un ultimatum aux dirigeants musulmans français
24 novembre 2020 | Publier Cour constitutionnelle, actualités, événements, Cour / Parquet / Szeged Judgment Board, ministère de l’EE, Pictures of Life / tabloïd, salle de presse de l’UE, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Chattering News, Protection des consommateurs, Blog du rédacteur en chef, Vie publique, Helsinki hongrois Commission, Tribunal de Szeged, Maison Blanche
24/11/2020

Ils acceptent soit une charte rejetant l’islam politique, soit perdent leur statut officiellement reconnu.

Le président français Emmanuel Macron a appelé les dirigeants musulmans de France à adopter une «charte des valeurs républicaines» dans le cadre de leur vaste campagne contre l’islam radical. Mercredi, il a imposé un ultimatum de 15 jours au Conseil français du culte musulman (CFCM) pour qu’il signe le document.

Le CFCM a accepté de former un Conseil national des imams, qui donnerait aux imams l’accréditation officielle, qui peut être révoquée par l’État à tout moment.

La décision a été prise peu après trois attentats terroristes islamistes sanglants en un mois.

Le texte de la charte déclare clairement que l’islam est une religion et non un mouvement politique, et interdit «l’influence étrangère» sur les groupes musulmans.

Suite aux attentats, le chef de l’Etat français a affirmé encore plus fermement qu’il allait prendre des mesures contre le radicalisme musulman et défendre la laïcité française.

Mercredi, le ministre de l’Intérieur Gérald Darmanin a rencontré huit dirigeants musulmans au palais de l’Élysée. Selon une source anonyme, il a été dit lors de la réunion que

«Deux principes sont inscrits noir sur blanc dans la charte: le rejet de l’islam politique et l’influence étrangère».

En outre, Macron a annoncé de nouvelles mesures contre le séparatisme islamique, notamment un projet de loi visant à empêcher la radicalisation.

La réglementation restreint, entre autres, l’apprentissage à domicile et l’intimidation religieuse des travailleurs du secteur public est désormais plus sévèrement punie. Les enfants recevront un numéro d’identification qui garantira leur apparition à l’école. Les parents qui enfreignent ces lois peuvent encourir de lourdes amendes et jusqu’à six mois de prison.

“Nous devons sauver nos enfants des griffes des islamistes”

Dit Darmanin.

Au premier semestre, Macron a décrit l’islam comme une religion en crise et a défendu le droit des magazines français de publier des caricatures de Mohamed qui offensent profondément les croyants musulmans. Après tout, le chef de l’Etat français est devenu la cible de la haine dans de nombreux pays musulmans, et des boycotts contre les produits français ont été annoncés à plusieurs endroits.

La France abrite la plus grande population musulmane d’Europe.

Source: BBC / semaines

fecsego.eu/vadhajtások.hu

Leave a Reply 51 megnézve, 2 alkalommal mai nap |