< Böngészés > Főoldal / EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra, Tudomány/gazdaság / Blog article: Titokzatos üveggömb tartja lázban a világot Jézus kezében egy DaVinci festményen

| Mobile | RSS

Titokzatos üveggömb tartja lázban a világot Jézus kezében egy DaVinci festményen

Titokzatos üveggömb tartja lázban a világot Jézus kezében egy DaVinci festményen

Ezt magyarázza meg valaki! Senki sem tudja rá a pontos választ!

Leonardo da Vinci Salvator Mundi, azaz Üdvözítő című képe egy nagy kérdést vet fel, ami solkaknak feladja a leckét és a tujdósok viszgálatai ellenére is csak találgatások vamnnak arról, miért olyan, amilyen.

A festményen ugyanis Jézus kezében egy üveggömb látható.

Ám ezzel az üveggömbbel valami nagyon nincs rendben…

A képen Jézus látható kék ruhában, kezében egy kristály- vagy üveggömbbel. Bár a festmény magával ragadó, egy műértő Da Vinci-életmű-szakértő, Walter Isaacson mégis észrevett rajta egy furcsa dolgot, mely felborzolta a kedélyeket szakértői berkekben.

A festményt vizsgálgató szakértő felfigyelt rá, hogy a kristály- vagy üveggömböt tartó Jézus keze nem úgy látszik a gömbön keresztül, ahogyan látszania kellene.

Ha ugyanis valóban egy tömör gömböt tartana, akkor Jézus keze nem a gömb alján kellene, hogy átlátszódjon, hanem az optika szabályai szerint fordítottan, felül kellene, hogy tükröződjön. Jogosan vetődött fel a szakértőben a kérdés, hogy hogyan téveszthette el ezt egy olyan magas szintű tudással rendelkező, optikában is jártas valaki, mint Leonardo da Vinci?

Leonardo rosszul ábrázolta a torzulást, mely akkor jön létre, ha egy szilárd, áttetsző gömbön keresztül nézünk egy tárgyat (…). Úgy ábrázolta, mintha egy üres üveggömb lenne, ami nem torzítja a rajta keresztül menő fényt – írja könyvében Isaacson, és magyarázza, hogy az üveg- vagy kristálygömbökön, illetve lencséken keresztül szemügyre vett tárgyak fordítottan látszanak.A kép egyébként akkoriban készült, amikor da Vinci alaposabban elmélyedt az optika tudományában, és számos jegyzetet készített arról, mi és hogyan látható, ha a fény különböző szögekből érkezik. Ezt tudván Isaacson még izgatottabb lett, és fáradhatatlanul kereste a megoldást, vajon miért kerülhetett mégis a képre az optika szabályaival ellenkező módon a gömb.

Da Vincire nem jellemző a pontatlanság. A gömb a fordítottság hiányától eltekintve tudományos precizitással készült, ugyanis olyan megcsillanások láthatók benne, amelyek az áttetsző kristályokra jellemzőek. Leonardo jól ismerte tulajdonságaikat, mert kristályok tisztaságának becslésével is foglalkozott szívességből Isabella d’Este, Mantua márkinéja számára. Ha viszont mégis megjelenítette ezeket a csillanásokat a gömbben, és tudományos ismeretei sem voltak hiányosak, miért zárhatta ki mégis az optikai pontosságot?

Mi lehet erre az egyértelmű magyarázat?

Sokak szerint voltaképpen ez a valódi Davinci Kód, mert a gömböt a Mester szándékosan akarta ilyenre festeni: a gömb valmamilyen csodás okból kifolyólagos csodás mivoltát akarta tükrözni.

Nem könnyű kibogozni a szálakat, de a válasz, tekintettel a kép jelenlegi státuszára, még sokat várat magára. Közvetlen tanulmányozásra ugyanis nincs lehetőség, tekintve, hogy 2018 óta, amikor is elárverezték a festményt, senki nem tudja, hol van.

Egyes összeesküvések már azt is felvetették, hogy a festmény nem véletlenül tűnt el a világ elől, és a gömb tulajdonképpen kapcsolatban lehet a Szent Grál végső rejtekhelyével.

Vagy esetleg maga a gömb lehet a Szent Grál, és a végső titok az, hogy a Grál nem egy kupa alakú tárgy volt, hanem valamiféle gömb.

Megint mások szerint a gömb egy magasan fejlett tzechnológiát vagy valamiféle tudást szimbolizál.

Davinci valódi üzenetét talán soha nem fogják tudni megfejteni, különösen úgy, hogy a festmény úgy tűnik, nem akarja hogy megtalálják…

fecsego.eu/kimondott igazságok

Leave a Reply 133 megnézve, 2 alkalommal mai nap |