| Mobile | RSS

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG

  
      6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
        Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
                    E-mail: csongrad-csanad.fou@mku.hu

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG

A Szegedi Járási Ügyészség indítványára a nyomozási bíró letartóztatásba helyezte azt a Németországban élő szír férfit, aki 5 illegális határátlépő Nyugat – Európába történő csempészésében állapodott meg.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2020.november 21. napján reggel fél nyolckor Szeged külterületén felvett az általa vezetett gépkocsiba 5, magát szír nemzetiségűnek valló személyt, akik röviddel azt megelőzően illegálisan lépték át a magyar-szerb államhatárt. Az ezidáig ismeretlen megbízóival a gyanúsított abban állapodott meg, hogy 1700 euró ellenében a Magyarország területére történő belépéshez és az ország területén történő tartózkodáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkező utasait Nyugat – Európába szállítja.

A Készenléti Rendőrség járőrei a férfit röviddel az illegális határátlépők gépkocsiba való beszállását követően igazoltatás alá kívánták vonni. A gyanúsított és utasai észlelve a rendőrautót, a gépkocsiból kiszállva megpróbáltak elszaladni, de a járőröknek pár száz méteres üldözés után sikerült őket elfogniuk.

Az államhatár átlépéshez vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban a járási ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a férfi letartóztatásának elrendelésére.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványnak helyt adva egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását. A bíróság végzése végleges.

Szeged, 2020. november 25.

                                              Dr. Kopasz Zsolt                                                   főügyész   
Leave a Reply 98 megnézve, 1 alkalommal mai nap |