< Böngészés > Főoldal / EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra, Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Vörös színnel világítottak ki több budapesti épületet szerdán – Fotók

| Mobile | RSS

Vörös színnel világítottak ki több budapesti épületet szerdán – Fotók

2020.11.25.

Vörös színnel világítanak ki több budapesti épületet szerdán a Red Wednesday (vörös szerda)elnevezésű kezdeményezés jegyében – mondta az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkár az M1 aktuális csatornán.

Azbej Tristan elmondta, a kezdeményezésnek két célja van: az egyik a “kegyelet gesztusa”, így emlékeznek a világ üldözött keresztényeire, közöttük arra a tucatnyi emberre, akiket a keresztény hitük miatt gyilkolnak meg naponta. A másik célja pedig, hogy felhívják a figyelmet a keresztényüldözés jelenségére.

Vörösbe borul az Erzsébet híd is

Az államtitkár úgy fogalmazott, hogy

a világ közvéleményét általában hidegen hagyja, amikor keresztény embereket gyilkolnak le a hitük miatt, ezért is fontos a Aid to the Church in Need (ACN) nevű karitatív szervezet nemzetközi kezdeményezése, a Red Wednesday.

Közölte, hogy Budapesten az Erzsébet hidat, a Szent Gellért szobrot és négy felekezet templomát – a belvárosi Nagyboldogasszony Főplébániatemplomot, az Istenszülő elhunyta ortodox székesegyházat, a Szilágyi Dezső téri református templomot és a Budavári evangélikus templomot – világítják ki vörös fénnyel.

A kereszténység a legüldözöttebb vallás

Évente mintegy 3000 keresztényt gyilkolnak meg hitük miatt, és úgy tűnik, mintha ez nem számítana a világon – mondta. Ez szerinte azért lehet így, mert a liberális megközelítés úgy próbálja beállítani a kereszténységet, illetve a keresztény demokráciát, mintha az jogfosztáson alapulna.

– Ebbe a hamis narratívába nem fér bele a valóság, méghozzá az, hogy

jelenleg a kereszténység a világon a legüldözöttebb vallás

– hangsúlyozta Azbej Tristan.

Forrás: Origo

fecsego.eu/vadhajtások

Leave a Reply 124 megnézve, 1 alkalommal mai nap |