< Böngészés > Főoldal / Blog2, EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Kultúra / Blog article: Orbán kétezerrel több kórházi ápoltról beszélt, mint ami a hivatalos adatokban van

| Mobile | RSS

Orbán kétezerrel több kórházi ápoltról beszélt, mint ami a hivatalos adatokban van

– SZERZŐ: 168 ÓRA – FORRÁS: PESTI HÍRLAP

A miniszterelnök a Kossuth rádióban péntek reggel azt mondta: hamarosan elérhetjük a tízezres betegszámot a kórházban, pedig a hivatalos adatok ennek még a közelében sincsenek.

Érdekes ellentmondás derült ki a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország! című műsorából. Orbán Viktor a péntek reggeli interjújában a következőket mondta:

„Két csatatér van: az egyik a kórházakban, a másik az iskolákban. Ami a kórházakat illeti – mert az a legfontosabb, hogy az életeket mentsük – ott nem látok egyelőre biztató jeleket. Az operatív törzs üléséről jövök,

és azt látom, hogy már 9500 magasságában van, tehát el fogjuk érni a tízezer kórházi ágyon fekvő betegszámot hamarosan.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

2020. november 27.

Orbán hazaküldené Soros Györgyöt, még kérdéses, hogy telik a karácsony – ezekről beszélt a kormányfő a rádióban

A hivatalos adatok szerint azonban jelenleg 7591-en fekszenek kórházban, de a szerdai rekord is “mindössze” 7718 volt. A műsorvezető egyébként azzal indította a témát, hogy a szennyvízvizsgálatok alapján a következő napokban nem lesz emelkedés a fertőzöttek számában – az elmúlt két napon 6300 és 6400 között volt.

Az interjút itt meg lehet hallgatni, a vonatkozó rész 15:35 körül indul.

Frissítés:  A kormány közleményt adott ki, e szerint Orbán „a megfigyelés alatt álló, kórházban fekvő, koronavírus gyanús, de még nem igazolt betegek számát adta hozzá ehhez az adathoz”.

Az interjú  nagy részében az európai uniós vétóról beszélt a miniszterelnök. „Fantasztikus lehetőséget magában rejtő közép-európai együttműködésről” beszélt, ami azért érdekes, mert a visegrádi országok közül Lengyelország és Magyarország ugyan jelezte vétózási szándékát, de Szlovákia és Csehország nem. „A mi pozíciónk betonszilárdságú, az ő pozíciójuk politikai akarat, azon lehet változtatni” – mondta a többi tagállamról Orbán, és hozzátette: nem akar kompromisszumot kötni.

fecsego.eu/168 óra

Leave a Reply 161 megnézve, 1 alkalommal mai nap |