| Mobile | RSS

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Idős nőt gázolt halálra a zebrán – vádat emelt a járási ügyészség


        6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
          Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
              E-mail: csongrad-csanad.fou@mku.hu

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli férfival szemben, aki tavaly májusban Szeged belterületén egy közel 80 éves nő halálát okozta.

A vádirat szerint a férfi az általa vezetett gépkocsival közlekedett Szegeden, 2019. május 11. napján 10 óra körüli időben. A város egyik körforgalmából kihajtva a vádlott túlzott sebességgel és a kellő körültekintést elmulasztva közelítette meg a jelzőtáblával védett, felfestett gyalogos-átkelőhelyet, melyből adódóan nem vette észre az egyébként korlátozás nélkül belátható zebrára rálépő sértettet. Az idős korából adódóan lassan közlekedő nőt a vádlott már csak akkor észlelte, amikor a sértett a járdáról lelépett a gyalogátkelőhelyre. A vádlott ekkor vészfékezett, de az ütközést már nem tudta elkerülni. A sértett a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett el, hogy a kórházba szállítást követően elhunyt.

A balesetért a vádlottat terheli a felelősség, mivel a közlekedése során megszegte azt a szabályt, hogy a gyalogosnak elsőbbséget kell adni, továbbá a gyalogátkelő-helyet úgy kell megközelíteni, hogy ezen kötelezettségének a vezető szükség esetén megállással is eleget tudjon tenni.

A vádlott fenti kötelezettségei megszegésével gondatlanságból a sértett halálát eredményező közlekedési balesetet okozott.

A járási ügyészség a vádlottal szemben halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat.

A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

S z e g e d, 2020. december 1.

Dr. Kopasz Zsolt   
   főügyész
Leave a Reply 77 megnézve, 1 alkalommal mai nap |