< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Blog2, EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Fogyasztóvédelem, főszerkesztő blogja, Közélet, Magyar Helsinki Bizottság, Szegedi Törvényszék, White House / Blog article: CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Alkohollal, cigarettával kínálta gyermekeit és a feleségét is verte

| Mobile | RSS

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Alkohollal, cigarettával kínálta gyermekeit és a feleségét is verte


      6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
        Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
                        E-mail: csongrad-csanad.fou@mku.hu 

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli férfivel szemben, aki éveken keresztül bántalmazta feleségét, sok esetben három, közösen nevelt gyermekük szeme láttára.

A vádirat szerint 2016. februárja és 2020. januárja közötti időszakban a férfi alkoholfogyasztást követően, heti rendszerességgel kiabált és veszekedett párjával az otthonukban. Vitáik során rendszeresen méltóságot súlyosan sértő, trágár kifejezésekkel illette a nőt, akit lökdösött, ököllel és tenyérrel is megütött. Egy alkalommal a hangos éjjeli veszekedésre a gyermekek is felébredtek, és szemtanúi voltak annak, ahogyan édesanyjukat a vádlott egy üres borosüveggel fejbe vágta, melynek hatására a sértett feje vérezni kezdett. Egy további vita alkalmával a vádlott a földre lökte a sértettet, és egy bozótvágó kést szegezett a tarkójához, azt állítva, hogy levágja a fejét. Máskor féltékenységben azzal fenyegette, hogy meg fogja ölni, el fogja ásni a kertben, illetve felakasztja.

Az egyes viták nyomán több esetben is sor került rendőrségi intézkedésre, hol a sértett, hol a testvére, de még a szomszédok is volt, hogy rendőrt hívtak a helyszínre.

A vádiratban a vádlott terhére rója a járási ügyészség azt is, hogy a férfi a gyermekeket több alkalommal is alkohollal kínálta meg. Két és fél éves fiával a többi gyerek előtt sörrel koccintott és meg is itták együtt az italt. Olyan is előfordult, hogy egy égő cigarettát adott neki, amibe a kisfiú beleszívott. A vádirat szerint továbbá az egyik, rendrakásra önállóan még nem képes, két éves kislányt a vádlott arcon ütötte azért, mert nem pakolta el a játékait. A vádlott a vád tárgyává tett cselekményeivel a kiskorúak nevelési, felügyeleti és gondozási feladataiból fakadó kötelezettségét súlyosan megszegte, s ezzel a gyermekek testi, értelmi erkölcsi és érzelmi fejlődését veszélyeztette.

A vádlottat a járási ügyészség kapcsolati erőszak bűntettével, kiskorú veszélyeztetésének bűntettével, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntettével valamint házastárs sérelmére elkövetett zaklatás bűntettével vádolja.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

Szeged, 2020. december 3.

dr. Kopasz Zsolt
főügyész

Leave a Reply 87 megnézve, 1 alkalommal mai nap |