| Mobile | RSS

Mellár Tamás: a kormánynak nem maradt más választása, mint kilépni az EU-ból///Tamás Mellár: o governo não teve escolha a não ser deixar a UE

december 8, 2020 Jabronka Richárd Hírek 0

FOTÓ: Mellár Tamás Facebook-oldala

Orbán Viktor az Európai Unió elhagyását készítheti elő Mellár Tamás közgazdász szerint. A Párbeszéd parlamenti képviselője erről az ATV Start című műsorában beszélt kedd reggel.

Mellár Tamás szerint a következő hétéves uniós költségvetéssel kapcsolatos vétójával a kormány zsákutcába manőverezte magát,

és nemigen marad más útja, mint a kilépés az Unióból. A szakember szerint a miniszterelnök ezért „beárazta” az unióból való kilépést, miután se a járványkezelés, se a válságkezelés, se pedig az uniós vétó nem fog sikerrel járni. Ha pedig a jogállamisági kritérium hatályba lép, akkor visszamenőleg is számon kérhetővé válik a kormány.

Egy esetleges kilépésnek lesz társadalmi ára, de az elmúlt évek hazai nyertesei nem lesznek elszámoltathatóak. Ha a vétót Orbánék fönntartják, és a helyreállítási program a magyarok és lengyelek nélkül indul el, akkor folytatódhat a közvélemény áthangolása az EU-tagság ügyében.

Ez az áthangolás Mellár szerint nem lesz egyszerű, mert a Nyugathoz tartozás ma népszerű Magyarországon. Mellár közölte:

a Párbeszéd úgy akarja módosítani az Alaptörvényt, hogy az Európai Unióból való kilépéshez is népszavazásra legyen szükség.

De nem csak a Párbeszéd keresi az uniós tagság megvédésének lehetőségét:

az ATV Startban Varju László arról beszélt, hogy a DK támogatná a Balázs Péter volt külügyminiszter által hétfőn javasolt megerősítő népszavazást Magyarország EU-tagsága ügyében.​

Közvélemény-kutatás: tovább erősödik az összefogás, újabb területen előzték meg a kormánypártokat

fecsego.eu/forrás: ellenszél.hu

Tamás Mellár: o governo não teve escolha a não ser deixar a UE

8 de dezembro de 2020 | postar Tribunal Constitucional, Notícias atuais, Eventos, Tribunal / Gabinete do Procurador / Conselho de Julgamento de Szeged, Blog2, blog do Padre Dr. Benyik, Ministério da Vida, Pictures of Life / tablóide, Sala de Imprensa da UE, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Chattering News, Defesa do Consumidor , Blog do editor-chefe, Public Life, Hungarian Helsinki Committee, nébih, Szeged Tribunal, White House
8 de dezembro de 2020 Jabronka Richárd News 0
FOTO: Página de Tamás Mellár no Facebook
Segundo o economista Tamás Mellár, Viktor Orbán pode se preparar para deixar a União Europeia. O MP do Diálogo falou sobre isso em seu programa ATV Start na terça de manhã.
De acordo com Tamás Mellár, com seu veto ao orçamento da UE para os próximos sete anos, o governo manobrou para um beco sem saída,
e há pouca escolha a não ser deixar a União. De acordo com o especialista, o primeiro-ministro “precificou”, portanto, a saída do sindicato, depois que nem a gestão da epidemia, nem a gestão da crise, nem o veto da UE terão sucesso. E se o Estado de Direito entrar em vigor, o governo será considerado retroativo.
Uma possível saída terá um preço social, mas os vencedores nacionais dos últimos anos não serão responsáveis. Se o veto for mantido pelos Orbans e o programa de recuperação começar sem os húngaros e os poloneses, o público pode continuar a se preocupar com a questão da adesão à UE.
Segundo Mellár, esse reajuste não será fácil, pois pertencer ao Ocidente é algo popular na Hungria hoje. Mellár disse:
o Diálogo quer alterar a Lei Básica para que também seja necessário um referendo para deixar a União Europeia.
Mas não é apenas o Diálogo que busca defender a adesão à UE:
no ATV Start, László Varju falou sobre o apoio da DK ao referendo confirmatório sobre a adesão da Hungria à UE, proposto pelo ex-ministro das Relações Exteriores Péter Balázs na segunda-feira.
Pesquisa de opinião: coalizão é fortalecida, partidos do governo foram superados em outra área
fecsego.eu/forrás: ellenszél.hu

Leave a Reply 208 megnézve, 1 alkalommal mai nap |