< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, HITA, Közélet, Magyar Helsinki Bizottság, Nav, nébih, Szegedi Törvényszék, White House / Blog article: Lövöldözés volt egy New Yorki-i templomnál, agyonlőtték a támadót//There was a shooting at a church in New York, the attacker was shot dead

| Mobile | RSS

Lövöldözés volt egy New Yorki-i templomnál, agyonlőtték a támadót//There was a shooting at a church in New York, the attacker was shot dead

SZERZŐ: 168 ÓRA / MTI

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy miért kezdett ámokfutásba a férfi. 

Lövöldözni kezdett egy férfi helyi idő szerint vasárnap New Yorkban, a Szent János székesegyház lépcsőjén, nem sokkal azután, hogy a templomnál kültéri kóruselőadás volt, majd a rendőrök agyonlőtték.

A hatóságok elmondása szerint más nem sérült meg. A Reuters hírügynökség azt írja, hogy a férfi azt kiabálta, hogy “öljenek meg!”. Három rendőr a helyszínen volt, és azonnal tüzet nyitottak rá. 15 lövést adtak le, az egyik a fejét találta el. Kórházba vitték, de már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Az elkövető személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra. Két félautomata pisztolyt találtak a helyszínen, a férfi táskájában pedig egy gázolajos palack, kötél, drót, több kés, ragasztószalag és a Biblia egy példánya volt.

15 perccel a történtek előtt ért véget a templom előtt a helyi kórus koncertje, amelyen mintegy 200 ember vett részt, de, amikor a férfi a lépcsőn lövöldözni kezdett, már csak 15-en voltak a közelben. A Reuters fotóriportere szerint a kóristák akkor már a templom épületében voltak, a rendőrök pedig többször is felszólították a férfit, hogy tegye le a fegyvert, és csak az után nyitottak tüzet.

(MTI)

fecsego.eu/168 óra

There was a shooting at a church in New York, the attacker was shot dead
14 December 2020 | post Constitutional Court, Current News, Events, Court / Prosecutor’s Office / Szeged Judgment Board, Ministry of EE, Pictures of Life / tabloid, EU Press Room, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Chattering News, Editor-in-Chief’s Blog, HITA, Public Life, Hungarian Helsinki Commission, Nav, nébih, Szeged Tribunal, White House
AUTHOR: 168 HOURS / MTI

It is not yet known why the man started running amok.

A man began shooting local Sunday in New York City on the steps of St. John’s Cathedral, shortly after the church had an outdoor choir performance and was then shot dead by police.

Authorities said no one else was injured. The Reuters news agency writes that the man shouted “kill them!”. Three policemen were on the scene and immediately opened fire on him. 15 shots were fired, one hit his head. He was taken to hospital, but only death could be determined.

The identity of the perpetrator was not disclosed. Two semi-automatic pistols were found at the scene, and the man’s bag contained a bottle of diesel, a rope, wire, several knives, duct tape, and a copy of the Bible.

Fifteen minutes before the events, a concert by the local choir in front of the church, attended by about 200 people, ended, but when the man began shooting down the stairs, there were only 15 left. According to a Reuters photojournalist, the choristers were already in the church building at the time, and police repeatedly called on the man to lay down his gun and only then opened fire.

(MTI)

fecsego.eu/168 hours

Leave a Reply 57 megnézve, 1 alkalommal mai nap |