| Mobile | RSS

Orbántól lopott a minisztere! Nagy gondjai lehetnek az önálló gondolkodással!

Írta Oros Bence -2020-12-15   

1215 Kásler
Fotó: Népszava

Már a pökhendiség sem megy önállóan Kásler Miklósnak. A humán erőforrások minisztere ugyanis lenyúlta Orbán Viktor három évvel ezelőtti nyegle válaszát.

Nagy gondjai lehetnek Kásler Miklósnak az önálló gondolkodással, úgy látszik, nem véletlenül veszik el egymás után tőle a különböző feladatköröket. Kis túlzással a miniszter már csak a saját ebédmenüjéről dönthet, a hétfői parlamenti ülésnapon pedig azt is bebizonyította, hogy mindez nem véletlen. Amikor ugyanis a Népszava szerint a jobbikos Lukács László György egy kellemetlen kérdést tett fel neki,

KÁSLER MIKLÓS VÁLASZ HELYETT ORBÁN VIKTOR HÁROM ÉVVEL EZELŐTTI PÖKHENDI TRÜKKJÉT NYÚLTA LE.

Az ellenzéki képviselő szerint aggodalomra adhat okot, hogy nem lehet tudni, mi az oka annak a járványon felüli többlethalálozásnak, ami november első hetében az elmúlt öt év legrosszabb halálozási adata volt. Mint mondta, nem jönnek ki a számok, ha a koronavírus halálozási adatait leszámoljuk belőle. „Még mindig marad egy olyan számottevő halálozás – kb. 500 fő – amiről nem lehet semmit sem tudni.” Lukács László György feltételezte, a miniszter tudja ennek a többlethalálozásnak az okát: „Most van lehetőség, hogy elmondja: miben haltak meg több százan ebben az időszakban és azt azt követő hetekben, ha nem a koronavírusban?”

Kásler Miklós a kérdésre érdemben nem válaszolt, csak olyasmiket mondott konkrétumok nélkül, hogy szerinte többfajta számsor létezik.

AMIKOR AZ ELLENZÉKI KÉPVISELŐ ISMÉT RÁKÉRDEZETT, MIBEN HALTAK MEG NOVEMBERBEN 500-AL TÖBBEN, KÁSLER ÁTVÁLTOTT NYEGLE ÜZEMMÓDRA.

„Személyes megjegyzéseit retorikai próbálkozásai részének tekintem, nem a legszerencsésebben válogat” – kezdte kissé talányosan hangzó válaszát miniszter, majd hozzátette: szerinte Magyarországon november elejéig az átlaghalálozás – egy évet leszámítva – ebben az évben volt a legkedvezőbb.

„ÁDVENT VAN, ELMÉLYÜLÉST KÍVÁNOK ÉS GONDOLJA VÉGIG, HOGY MIBEN TÉVEDETT”

– javasolta cinikusan Kásler és leült. Ám a válasz helyett bedobott ünnepekre való hivatkozás nem saját ötlete volt a miniszternek: amikor Orbán Viktort 2017. december 12-én a Parlamentben diktatúra építésével vádolta meg Vona Gábor, Szél Bernadett pedig korruptnak nevezte a Fideszt, a miniszterelnök csak annyit mondott: „Boldog karácsonyt!” Kásler tehát még ebben sem tudott önálló lenni. Ennyit arról, milyen képességei lehetnek a miniszternek. Erről azért jó, ha minél többen tudnak…

fecsego.eu/PestiBulvár.hu

Leave a Reply 64 megnézve, 1 alkalommal mai nap |