| Mobile | RSS

Súlyos nyomozás zajlik egy fideszes országgyűlési képviselő ügyében

december 15, 2020 Jabronka Richárd Hírek 0

A kép illusztráció – forrása: MTI

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanújával rendelt el nyomozást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a Kovács Sándor Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei fideszes országgyűlési képviselő birtokán elköltött európai uniós pénzek miatt – tudta meg a 24.hu.

Az eljárást a megyei főügyészség felügyeli, amely közölte a lappal, hogy a NAV október 14-én rendelte el a nyomozást, amely jelenleg felderítési szakaszban van. Gyanúsítottat tehát még nem hallgattak ki az ügyben.

A 24.hu szeptember elején számolt be arról, hogy Kovács Sándor családi birtokán 60 millió forint vissza nem térítendő támogatásból létesültek turisztikai beruházások. Az összeg hivatalosan nem az országgyűlési képviselőhöz került, ám abból mégis az ő telkén épült egyebek mellett vendégház és turisztikai bemutatóház.

A kormánypárti politikus akkor a portálnak azt állította, hogy semmi köze a turisztikai létesítményekhez, mert ő csak a telket adta, hogy fia és a felesége által vezetett egyesület birtokában álló cég építkezhessen. A szóban forgó telek tulajdoni lapján viszont tulajdonosként csupán Kovács és az édesanyja volt feltüntetve – vagyis hivatalosan ők ketten lettek az uniós beruházások kedvezményezettjei. A leleplező cikk után utóbbit módosította ugyan a fideszes Kovács, de a NÁV addigra már elrendelte a nyomozást.

fecsego.eu/ellenszél.hu

Leave a Reply 51 megnézve, 1 alkalommal mai nap |