< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, dr.Benyik atya blogja, EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra, Magyar Helsinki Bizottság, Nav, nébih, Szegedi Törvényszék, White House / Blog article: Tisztelt főszerkesztő barátom Oláh István Lászlónak/Gyurcsány Ferenc: A semmittevés, a pánik és a kapkodás után most már egymásra mutogatnak a kormánytagok!

| Mobile | RSS

Tisztelt főszerkesztő barátom Oláh István Lászlónak/Gyurcsány Ferenc: A semmittevés, a pánik és a kapkodás után most már egymásra mutogatnak a kormánytagok!

Kedves Barátom! 
Talán hozzád is eljutott már a hír, hogy Matolcsy György jegybankelnök az Orbán-kormányt tartja felelősnek a válság elszabadulásáért. Matolcsy olyanokat mondott tegnapi sajtótájékoztatóján, hogy “a magyar kormány nem tudta a közösségi fogyasztást kellően növelni” és “elégtelenek voltak a kormány intézkedései az állami beruházások felpörgetésére”. Ezek a mondatok a kormány válságának biztos jelei: előbb nem csináltak semmit; nem kezelték a válságot és nem készítették fel az országot a második hullámra, majd amikor láthatóvá váltak a semmittevés első következményei, bepánikoltak és kapkodtak, mostanra pedig már elkezdtek egymásra mutogatni.
Bekövetkezett tehát az, amire hónapokkal ezelőtt figyelmeztettük a kormányt. Elmondtuk, hogy ha nem kezelik a válságot, annak súlyos és húsbavágó következményei lesznek. Ma már ők is látják ezt, ezért menti ki-ki a maga bőrét és mutogat a másikra. Minket ez ne tévesszen meg: nem az egyik és nem a másik a hibás a válságért, hanem ők együtt. Együtt hagyták a forintot történelmi mélységbe gyengülni, együtt nem kezelték a válságot, együtt hagyták cserben a magyar vállalkozásokat, embereket, családokat és időseket.
Vegyük észre: mostanra nem csak a hazánk van válságban, hanem maga az Orbán-kormány is. Mit mondjak, megdolgoztak érte. Éppen ezért fontos, hogy mi és többi ellenzéki párt felkészüljünk a közös kormányzásra. Nagyon úgy fest, hogy szükség lesz rá. Tesszük a dolgunk. Barátsággal,


Gyurcsány Ferenc
pártelnök
Leave a Reply 298 megnézve, 1 alkalommal mai nap |