| Mobile | RSS

Üzentek az SZFE-s bohócok: Minket nem fognak leszalámizni

2020.12.17. 6

Szerintük az SZFE vezetése nem kommunikál velük.

Nem teljesült semmi az egyetemfoglalás elején megfogalmazott pontjaikból, tehát nem az a kérdés, hogy folytatják-e a Színház- és Filmművészeti Egyetem diákjai az ellenállást, hanem az, hogy milyen módon – írta meg a Klubrádió a Kádár Hannával, az SZFE hallgatójával és Csernai Mihállyal a HÖK-elnökkel történt beszélgetés alapján. Hozzátették: az oktatók sztrájkja ügyében győztek a bíróságon, a blokádot tartották, amíg a járványhelyzet engedte, és az oktatási ombudsman is kimondta, hogy jogsértő lenne a félévük törlése, tehát kisebb győzelmeket már arattak. Az SZFE vezetése nem kommunikál velük, eddig költözésről se szóltak – írta meg a Klubrádió.

A fiatalok hangsúlyozták: az egyetemfoglalás elején megfogalmazott pontjaik közül nem teljesült semmi, okuk és joguk is van folytatni az ellenállást. Hozzátették: a blokádot csak a világjárvány miatt kellett áthelyezniük az online térbe. Tehát a hagyományos hatalmi technikák nem működtek, hiába fenyegették őket, sőt, ahogy Kádár Hanna megjegyezte, az egyetemfoglalás alatt végig megtartották az óráikat. Jogi csatározásokat is folytatnak, és vezetés által sokat támadott oktató sztrájk vagy Aáry-Tamás Lajos oktatási ombudsman jelentése – amely kimondta, hogy a félév felfüggesztése jogsértő – mutatja, hogy kisebb győzelmeket is arattak.

Nincs kommunikáció?

Csernai Mihály elmondta: arról csak a sajtóból értesült, hogy az adminisztratív munkatársakat elköltöztetik az épületből. Kádár Hanna ehhez hozzátette, hogy az új tanév rendjéről is csak az internetről értesültek, ez is mutatja, mennyire nem kommunikál velük a kuratórium. Lehetett híreket olvasni az esetleges költözésről, de arról se tudnak, hogy lesz-e változás abban, hova kell visszamenniük februártól – írta meg a Klubrádió.

Forrás: Mandiner

fecsego.eu/vadhajtások

Leave a Reply 164 megnézve, 2 alkalommal mai nap |