| Mobile | RSS

“Orbán ma bejelentette az önkormányzatiság kivégzését”

Írta Altruista -2020-12-19   

“ORBÁN VIKTOR MA BEJELENTETTE A MAGYAR ÖNKORMÁNYZATISÁG KIVÉGZÉSÉT”

– így kommentálta a főpolgármester Facebook-oldalán a kormány szombaton bejelentett legújabb gazdaságvédelmi akciótervét.

“HÁT AKKOR EZ KÉSZ, ENNYI VOLT”

– tette hozzá, majd kifejtette:

“Az iparűzési adó harminc évig volt az önkormányzatok által végzett közszolgáltatások legfontosabb alapja. A megfelezése nem kezeli, hanem mélyíti a válságot. A vállalkozásoknak ez nem jelent érdemi segítséget, hiszen az adó mértéke meglehetősen alacsony és egyébként is bevétel alapján kell fizetni: aki bajban van, eleve kevesebbet fizet. Ennek a miniszterelnöki bejelentésnek semmi köze a gazdasági válság kezeléséhez, ennek a cinikus hatalmi politizáláshoz van köze csak.”

“Sok települést küld padlóra, taszít kilátástalan helyzetbe, veszélyezteti a közszolgáltatások ellátását. A veszteségben osztozik Budapest is, a Fővárosi Önkormányzat számára ez nagyjából egy Lánchíd árának elvételét jelenti, akkora kiesést, amennyiből a közvilágítást, a köztisztaságot és a zöldfelületek fenntartását fizetjük”

Karácsony szerint az egyébként is a tönk szélén álló önkormányzatok számára a mai bejelentés maga a kivégzés.

– magyarázta.

“BLABLÁZNAK VALAMIT A KOMPENZÁLÁSRÓL. TUDJUK MIT AKARNAK: AMELYIK VÁROSVEZETŐ BEFOGJA A SZÁJÁT, AZ TALÁN TÚLÉL, DE MÁR NEM A HELYI POLGÁROK AKARATÁT KÉPVISELŐ ÖNKORMÁNYZAT LESZ, CSUPÁN A KORMÁNY VAZALLUSA. MI NEM LESZÜNK AZOK!”

– szögezte le Karácsony, hozzátéve: ennek a felelőtlen kormánypolitikának a társadalmi, gazdasági és politikai következményei beláthatatlanok. Az önkormányzatok összefogása, közös fellépése, a választóink bevonása ebbe a küzdelembe elkerülhetetlen. Mert a városok kifosztása nem kormányzás!

fecsego.eu/PestiBulvár

Leave a Reply 100 megnézve, 1 alkalommal mai nap |