| Mobile | RSS

Ismét Magyarország volt a téma a svéd köztelevízióban

2020.12.20. 5

Újfent egyoldalúra sikerült a svéd köztelevízió riportja Magyarországról.

Ismét Magyarországgal foglalkozott a svéd közszolgálati televízió, avagy az SVT szombat esti híradójában. Kezdetben úgy tűnt, az SVT megszokott narratívájával szemben ezúttal pozitív hírek kerülnek megosztásra a hallgatósággal Magyarországgal kapcsolatban, hiszen a bemondó kiemelte, hogy a magyar kormányfő újabb gazdaságvédelmi intézkedéseket jelentett be. Megemlítették, hogy nyárig meghosszabbításra kerülnek a magyar háztartások részére a hitelvisszafizetési moratórium. Innentől azonban a gazdaságvédelemről az alkotmánymódosításra tértek rá a készítők, ahol már teljesen más hangnemet ütött meg az SVT.

Fotó: A műsorban bemutatott homoszexuális magyar férfi szerint a szexuális identitása miatt bárki stigmatizálttá válhat ma itthon. (Forrás: SVT)

A riportba behívtak egy férfit, aki homoszexuálisnak vallotta magát és aki kifejtette, hogy „Magyarországon mostantól az LMBTQ emberek nem alapíthatnak családot”. A következő riportalany Léderer András, az SZDSZ korábbi politikusa volt aki kiegészítette ezt azzal, hogy a „szélsőjobboldali Fidesz ismét megváltoztatta a választás menetét” (tévesen a választási törvény módosítását az alkotmánymódosításhoz sorolva). A Helsinki Bizottság jelenlegi munkatársa megjegyezte, hogy egyre nehezebb az ellenzék számára Orbán Viktor leváltása – ugyanakkor a kamupártok választási rendszerből történő kiszorításáról nem esett szó. A magát szintén melegnek valló egykori politikus szintén kiemelte milyen nehéz ma Magyarországon LMBTQ embernek lenni. Az összeállításban elhangzottak Szájer József és Dúró Dóra esetei is.

Fotó: A műsorban Léderer András korábbi SZDSZ-es politikus, a Helsinki Bizottság munkatársa is megjelent. (Forrás: SVT)

Svédországban a polarizált politikai mezőny lehetetlenné teszi, hogy alkotmánymódosítást hajthassanak végre. A kisebbségben kormányzó szociáldemokrata-zöld koalíció 116 hellyel rendelkezik a 349 tagú svéd parlamentben, a Riksdagban. Egy svédországi alkotmánymódosításhoz 2/3-os többségre lenne szüksége a kormánypártnak.

Forrás: Mandiner

forrás:vadhajtások,hu

Leave a Reply 115 megnézve, 1 alkalommal mai nap |