| Mobile | RSS

Itt van a reggeli pofon a Fidesznek

BELPOLITIKAKÖZÉLETKözzétéve 2020 dec 21.

Pártok

Hajszálnyival többen szavaznának az ellenzéki közös listára, ha Karácsony Gergely lenne a miniszterelnök-jelölt, mintha Dobrev Klára, vagy Márki-Zay Péter – derült ki a Závecz Research a 24.hu birtokába került december 1-je és 8-a között végzett reprezentatív felméréséből.

Az összes választó között 41 százalékon áll az ellenzék, ha Karácsony lenne a jelölt, 40 százalékon, ha Dobrev, és 39 százalékon, ha Márki-Zay. A Fidesz-KDNP listájára mindhárom esetben kevesebben szavaznának a Závecz-felmérés szerint: Karácsony ellenében 35 százaléknyian, Dobrevvel szemben 36 százaléknyian, Márki-Zay esetében pedig 34 százalékon áll a kormánypárt.

A biztos szavazók között ugyanez a sorrend, a felmérés szerint a Karácsony vezette ellenzék 53-46 arányban nyerne a választáson, ha azt most hétvégén rendeznék.

Amikor csak azt kérdezték, hogy a kormánypártok, vagy az ellenzék listája közül melyiket választanák, akkor 52-48 arány jött ki az ellenzék javára.

A felmérést nagyban torzíthatja, hogy még hivatalosan senki nem jelentette be, hogy indul-e miniszterelnök-jelöltként, de kétségtelen, hogy a fenti nevek a lehetséges jelöltek között vannak.

Azonban míg például a főpolgármester ismertsége nagyobb, például jelenleg az iparűzési adó elvonása miatt szerepel rendszeresen a hírekben, addig az EP-képviselő Dobrev Klára, vagy a hódmezővásáshelyi polgármester viszonylag ritkábban szerepel az országos médiában – bár ők is elég ismertek –, így a kampány még sok mindenen változtathat, ha valóban megmérettetik magukat.

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 261 megnézve, 1 alkalommal mai nap |