| Mobile | RSS

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG//S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Letartóztatásban a bolgár kábítószercsempész


                6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
                   Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
                            E-mail: csongrad-csanad.fou@mku.hu

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség a hétvégi ügyeleti tevékenysége során letartóztatását indítványozta annak a bolgár férfinak, aki közel 15 kg marihuanát próbált meg Magyarország területére csempészni.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2020. december 18. napján 9 óra 30 perckor jelentkezett belépésre Szerbia irányából Magyarország területére a Röszke Autópálya Határátkelőhelyen a saját tulajdonát képező személygépkocsival. Az útlevélvizsgálatot követően a bejelentendő vámárura vonatkozó kérdésekre a gyanúsított nemleges választ adott, a pénzügyőrök azonban a gépkocsi másodlagos átvizsgálása mellett döntöttek. Az ellenőrzés során a pótkereket eltávolítva a pénzügyőrök egy rejtekhelyet találtak, amelyből 33 db, mindösszesen 14800 gramm súlyú zöld növényi törmeléket tartalmazó csomagot foglaltak le.

Az előzetes adatok szerint a gyanúsított által az ország területére behozott kábítószer kannabiszt tartalmaz és a tiszta hatóanyag tartalma szerint különösen jelentős mennyiségűnek minősül.

A különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt indult eljárásban a főügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a nyomozási bíró felé a gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A bíróság végzése nem végleges, azzal szemben a gyanúsított és védője a szabadlábon történő védekezés érdekében fellebbezést jelentettek be.

S z e g e d, 2020. december 21.

Dr. Kopasz Zsolt     
      főügyész
Leave a Reply 178 megnézve, 2 alkalommal mai nap |