< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, dr.Benyik atya blogja, EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, HITA, Közélet, Kultúra, Magyar Helsinki Bizottság, Nav, nébih, Rendőrségi hírek, White House / Blog article: Rendkívüli: Szlovákiában és Csehországban is már van a mutálódott vírustörzs///Mimořádné: Mutovaný kmen virů již existuje na Slovensku a v České republice

| Mobile | RSS

Rendkívüli: Szlovákiában és Csehországban is már van a mutálódott vírustörzs///Mimořádné: Mutovaný kmen virů již existuje na Slovensku a v České republice

KÜLFÖLDKÖZÉLETFrissítve: 2020 dec 26.

Igor Matovics, Szlovákia miniszterelnöke.

MA professzor szerint már Szlovákiában is fertőz az új variáns, ugyanakkor Nagy-Britanniába a jelek szerint behurcoltak Afrikából egy még újabbat.Finoman szólva nem lehet kijelenteni, hogy nyugvópontra jutott volna a járványhelyzet Európában, az eddigi adatok szerint Dél-Afrikából egy még a múlt héten felfedezettnél is újabb mutációt mutattak ki.Időközben az agresszív, durván fertőző vírus nagy valószínűséggel már Szlovákiában és Csehországban is megjelent.A professzor szerint esélyes, hogy már minden európai országba eljutott.Egy brit professzor, Neil Ferguson szerint majdhogynem biztosra vehető, hogy a Nagy-Britanniában megjelent új koronavírus-variáns már a legtöbb európai országba bejutott.A szigetországban szerda délután viszont egy újabb, Dél-Afrikából származó koronavírus-variánst fedeztek fel.Szinte biztos vagyok abban, hogy az új variáns már a legtöbb – ha nem az összes – európai országban megtalálható – mondta az Imperial College London professzora a brit alsóház (House of Commons) Tudományos és Technológiai Bizottságának meghallgatásán, erről a BBC News adott hírt.

Hozzátette: azt már most tudni lehet, hogy Dániában megjelent az új variáns, azonban az elkövetkező napokban – vélhetően – más országban is azonosítani fogják azt.Kifejtette továbbá azt is, hogy bár a brit egészségügyi hatóságok már régóta vizsgálják a koronavírus e mutációját, még mindig nem tudják biztosan megmondani azt, hogy tényleg Nagy-Britanniában jelent-e meg, vagy csak ott észlelték először.Még egy új variáns van azóta a briteknélMatt Hancock egészségügyi miniszter ma délután sajtótájékoztatót tartott, amelyen elmondta, hogy egy újabb koronavírus-mutáció fedeztek fel.EZ AZ ÚJ VARIÁNS A DÉL-AFRIKAI KÖZTÁRSASÁGBÓL ÉRKEZETT NAGY-BRITANNIÁBA, AHOL MÁR LEGALÁBB KÉT EMBERT MEGFERTŐZÖTT.

A miniszter „meglehetősen aggasztó”-nak nevezte az új mutáció megjelenését, ugyanis ez – a jelek szerint – még az előző variánsoknál is gyorsabban tud terjedni.A britek az új mutáció terjedését most azáltal próbálják megakadályozni, hogy korlátozták a beutazást Dél Afrikából, valamint elrendelték, hogy mindenki, aki az utóbbi két hétben Dél-Afrikában járt – vagy akár csak szoros kapcsolatban állt ilyen személlyel – haladéktalanul vonuljon karanténba.A britek egyébként azért képesek megtalálni ezeket az új variánsokat, mert a genomszekvenálás terén csúcstechnológiával rendelkeznek és fejlettebbek a legtöbb országnál.ÍGY KÖNNYEN LEHET, HOGY SAJNOS E VARIÁNSOK, VAGY MÁS MUTÁCIÓK MÁR MÁSHOL IS MEGJELENTEK, CSAK MÉG NEM TUDUNK ERRŐL.Ennél is aggasztóbb hír számunkra, hogy északi szomszédunknál nagy valószínűséggel már jelen van a vírus.A Nagy-Britanniában kimutatott új koronavírus-mutáció már Szlovákiában lehet – közölte Marek Krajčí egészségügyi miniszter.Hozzátette: a Nagy-Britanniából Szlovákiába érkezők esetében szigorúbban ellenőrzik a karanténintézkedések és a tesztelési kötelezettség betartását – írta az Ujszo.com.Krajci úgy fogalmazott:Tekintettel arra, hogy a lakosság nem kis része ingázik Anglia és Szlovákia között, valószínű, hogy a koronavírus új mutációja már jelen van Szlovákiában.Jelezte:a szlovák görbe nagyon hasonló az angliai fertőzött területek görbéjéhez.A mutálódott vírus jelenlétére utal az is, hogy magas a fertőzöttek aránya egyes marginalizálódott közösségekben.Krajčí állítása szerint Szlovákia jelentősebb laboratóriumában képesek kimutatni a PCR-mintákból a koronavírus új, fertőzőbb változatát, sőt az antigéntesztek is kiszúrhatják a mutálódott vírust.JELEZTE: AZ ÚJ VARIÁNS MAGAS REPRODUKCIÓS SZÁMA MIATT 40 SZÁZALÉKKAL NEHEZEBB KÜZDENI ELLENE, MINT AZ EREDETI TÍPUS ELLEN.

A betegség lefolyása ugyanakkor nagyon hasonló a mutálódott vírus esetében is.

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál

A miniszter utalt rá, hogy a lakosság teljes megfertőződése fenyeget, aminek következtében összeomolhat az egészségügyi ellátórendszer.

Ettől elsősorban az oltás mentheti meg a lakosságot, fűzte hozzá. Krajčí felszólította a lakosokat, hogy tartsák be a kijárási tilalmat és a bevezetett óvintézkedéseket.

fecsego.eu/OLKT

Mimořádné: Mutovaný kmen virů již existuje na Slovensku a v České republice

  1. prosince 2020 | pošta Ústavní soud, Aktuální zprávy, Události, Soud / Státní zastupitelství / Soudní rada v Szegedu, blog otce Dr. Benyika, Ministerstvo EE, Obrázky života / bulvár, Tiskové středisko EU, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, HITA, veřejný život, kultura, maďarský helsinský výbor, Nav, nébih, Police News, Bílý dům
    ZAHRANIČNÍ ŽIVOT Aktualizováno: 26. prosince 2020

Igor Matovič, předseda vlády Slovenska.
Podle profesora MA je nová varianta již infikována na Slovensku, ale zdá se, že do Velké Británie byla z Afriky zavedena další. Mírně řečeno, nelze říci, že epidemická situace v Evropě dosáhla bodu odpočinku, podle předchozích údajů z Jižní Afriky Mezitím se agresivní, hrubě infekční virus pravděpodobně objevil na Slovensku a v České republice. Profesor tvrdí, že se dostal do všech evropských zemí. Podle britského profesora Neila Fergusona je téměř jisté, že Nová varianta koronaviru v Británii již vstoupila do většiny evropských zemí. Ve středu odpoledne byla na souostroví objevena další varianta koronaviru z Jižní Afriky. Jsem si téměř jistý, že nová varianta je již většina, ne-li celá, evropská. lze najít v zemi, uvedl profesor na Imperial College London v House of Co mmons) na slyšení před Výborem pro vědu a technologii, uvedla BBC News.

Dodal, že již bylo známo, že se nová varianta objevila v Dánsku, ale že bude pravděpodobně identifikována v dalších zemích v nejbližších dnech.Vysvětlil také, že ačkoli britské zdravotnické orgány tuto mutaci koronaviru zkoumaly po dlouhou dobu. nemohou s jistotou říci, zda se skutečně objevila v Británii, nebo zda tam byla objevena pouze poprvé. Od té doby existuje v Britech nová varianta, ministr zdravotnictví Matt Hancock dnes odpoledne uspořádal tiskovou konferenci, ve které uvedl, že byla objevena další mutace koronaviru. TENTO NOVÝ VARIANT PŘIŠEL Z JIŽNÍ AFRICKÉ REPUBLIKY DO VELKÉ BRITÁNIE, KDE JE TO UŽ MÍNĚ NAPADNUTO NEJMÉNĚ DVOU LIDEM.

Ministr nazval vzhled nové mutace „spíše znepokojivým“, protože se zdá, že je schopen se šířit ještě rychleji než předchozí varianty. Britové se nyní snaží zabránit šíření nové mutace omezením vstupu z Jižní Afriky a objednáváním že každý, kdo byl v posledních dvou týdnech v Jižní Africe – nebo dokonce byl s takovým člověkem v blízkém kontaktu – by měl být okamžitě umístěn do karantény. Britové jsou jinak schopni najít tyto nové varianty, protože jsou nejmodernější v sekvenování genomu a jsou pokročilejší než většina zemí. MOHLO BÝT SNADNO, ŽE TYTO VARIACE JSOU VKLADY, NEBO JINÉ MUTACE JSOU UŽ UVNITŘ JINDE, ALE O TOMTO NEVĚDĚLI lze říci – řekl ministr zdravotnictví Marek Krajčí. Přidáno: z Velké Británie Szl ti, kteří přicházejí do vajíček, jsou podrobněji sledováni z hlediska dodržování karanténních opatření a testovacích povinností, napsal Ujszo.com. Naznačil, že slovenská křivka je velmi podobná křivce infikovaných oblastí v Anglii, přítomnost mutovaného viru je také indikována vysokou mírou infekce v některých marginalizovaných komunitách. testy na antigeny mohou také detekovat mutovaný virus. INDIKOVÁNO: Z důvodu velkého počtu nových reprodukcí nových variant je 40 procent těžší bojovat proti původnímu typu.

Průběh onemocnění je však u mutovaného viru velmi podobný.

Ministr poukázal na to, že obyvatelům hrozí úplná infekce, což by mohlo vést ke zhroucení systému zdravotní péče.

Dodal, že očkování může populaci zachránit. Krajčí vyzval obyvatele, aby dodržovali zákaz vycházení a zavedená preventivní opatření.

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 193 megnézve, 2 alkalommal mai nap |