| Mobile | RSS

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Letartóztatásban a szerb embercsempész

 
      6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
        Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
                    E-mail: csongrad-csanad.fou@mku.hu

A Szegedi Járási Ügyészség indítványára a nyomozási bíró letartóztatásba helyezte azt a szerb embercsempészt, aki a rendőri intézkedés közben próbált megszökni.

A megalapozott gyanú szerint a férfit 2020. december 21. napján délután 4 órakor vonta intézkedés alá a rendőrjárőr Deszk magasságában. Az intézkedésre az adott okot, hogy a rendőrök észlelték, a gyanúsított által vezetett tehergépkocsiba többen próbálnak beszállni. Az összesen 10, magát szír állampolgárságúnak valló személy röviddel azt megelőzően Magyarország határát illegálisan lépte át, sem személyazonosságukat, sem pedig a magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. Az illegális határátlépők szállítását vállaló szerb állampolgárságú gyanúsított a rendőri intézkedés közben a helyszínről elfutva megszökött. A férfit másnap kora délután sikerült a rendőröknek elfogniuk, előállítaniuk, majd őrizetbe venniük.

A gyanúsítottal mindezidáig ismeretlenül maradt megbízói közölték az illegális határátlépők felvételi helyét, valamint azt, hogy őket Ausztriába kell szállítani 1.000 euró fejében.

Az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva, vagyoni haszonszerzés végett elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban a járási ügyészség a szökés ténye, a szökés elrejtőzés veszélye, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye okán tett indítványt a letartóztatás 1 hónapra történő elrendelésére.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványnak helyt adva elrendelte a férfi letartóztatását.

Szeged, 2020. december 28.

                                              Dr. Kopasz Zsolt                                                   főügyész   
Leave a Reply 145 megnézve, 1 alkalommal mai nap |