| Mobile | RSS

Így próbálta leszerelni Szijjártó az orosz vakcinára vonatkozó bírálatokat

Írta Altruista -2020-12-29    

Szijjártó1
Forrás: Szijjártó Péter / Facebook

“MAGYARORSZÁG KÜLÖNBÖZŐ FERTŐZŐ BETEGSÉGEK ELLENI, NEMZETKÖZI VISZONYLATBAN IS KIMAGASLÓ ÁTOLTOTTSÁGA LEGNAGYOBB RÉSZBEN OROSZ OLTÓANYAGOKNAK KÖSZÖNHETŐ. A MAGYAR EMBEREK DÖNTŐ TÖBBSÉGE GYEREKKORA ÓTA UGYANIS OROSZ VAKCINÁKKAL LETT BEOLTVA, HISZEN KORÁBBAN MINDEN OLTÓANYAGUNK ONNAN SZÁRMAZOTT”

– így indokolta Szijjártó Péter, hogy miért nem kellene tartania a magyaroknak a koronavírus elleni orosz védőoltástól.

Mint ismert: az orosz vakcina tegnap érkezett Magyarországra, egyből hatezer ampullányit szállítottak. A DK mai sajtótájékoztatóján azzal kommentálta a hírt: “Ha Orbán Viktor orosz, türk vagy más keleti diktátoroknak akar udvarolni, akkor küldjön nekik bonbont és virágot, ne a magyarokat fenyegesse ismeretlen vakcinákkal történő emberkísérletekkel!”

Szijjártó erre is reagálhatott, amikor azt írta Facebook-bejegyzésében: jobb lenne, ha

“A BALOLDALI POLITIKUSOK NEM ROMBOLNÁK A MAGYAR EGÉSZSÉGÜGYI SZAKEMBEREKBE VETETT BIZALMAT, NEM AKADÁLYOZNÁK A VÉDEKEZÉST ÉS NEM CSINÁLNÁNAK POLITIKAI KÉRDÉST AZ OLTÁSBÓL”.

Szerinte sajnálatos és rendkívül felelőtlen, hogy “a baloldal kétségbe vonja a magyar orvosok és járványügyi szakemberek szakmai álláspontját”.

“A kormány feladata ezzel szemben annak biztosítása, hogy ha a világ bármely pontján biztonságos vakcinát fejlesztenek ki, az minél gyorsabban a magyar emberek rendelkezésére álljon” – írta Szijjártó. Az orosz vakcinát ő ilyennek tartja, ezért is rendelték el a Magyarországra történő szállítását és tesztelését.

fecsego.eu/PestiBulvár

Leave a Reply 92 megnézve, 1 alkalommal mai nap |