| Mobile | RSS

Nagy égés ez Orbánnak: amíg ő az önkormányzatokat sanyargatja, Erzsébet brit királynő kitüntetett egy magyar orvost

január 2, 2021 Jabronka Richárd Hírek 0

A kép csak illusztráció: Erzsébet királynő így tüntette ki David Attenborough-t

Közzétették azoknak a névsorát, akiket 2021 beköszönte előtt II. Erzsébet királynő a lovagrendek tagjaivá kívánt emelni, érdemeik elismeréseképpen. A hosszú négy teljes oldalt betöltő listán magyar név is szerepel:

Szakmány Tamás Walesben élő orvosprofesszor a Brit Birodalmi Rend tagja lett

– írja az Inforádió.

Szakmány professzor Érden éretsségizett a Vörösmarty Gimnáziumban, majd a pécsi Tudományegyetem orvosi karán lett az aneszteziológia doktora. 2004-ben tapasztalatszerzés végett érkezett Angliába, Liverpoolban dolgozott és ott értesült arról, hogy Pécsett, az egyetemi klinikán leépítéseket terveznek, ezért döntött úgy, hogy külföldön marad.

Öt éve lett Wales-ben a Gwenti Kórház súlyos betegeket ellátó részlegének az orvosa, majd vezetője. A Cardiffi Egyetem felfigyelt munkásságára, igényt tartottak a szaktudására, ezért meghívták az egyetem professzorának.

A koronavírus-járvány kitörésekor rendkívül fontos szerepet kaptak az anasztezológus szakorvosok, Szakmány professzor a súlyos betegek kórházi ellátásának walesi koordinátora lett. Hatékony munkáját ismerte el a királynő, amikor érdemeiért a Birodalmi Rend tagjává tette.

fecsego.eu/ellenszél.hu

Leave a Reply 201 megnézve, 1 alkalommal mai nap |