| Mobile | RSS

A kormány folytatja az ellenzéki vezetésű városok szisztematikus kifosztását.

KÖZÉLETKözzétéve 2021 jan 3.

Megosztás

Állandóan újabb és újabb megszorításokat fogadnak el “éjszakai műszakban”. De valami különös véletlen folytán mindig az ellenzéki vezetésű városokon rúgnak újabbakat, sutyiban, semmi nagy hírverés.Ahogy a mondás tartja “az ördög nem alszik”.A módszer lassan megszokott, az éj leple alatt fogadnak el olyan rendeleteket, törvényeket, amellyel még inkább ellehetetlenítik az önkormányzatok működését. A fideszes városok aztán ezt a rengeteg pénzt állami támogatás formájában visszakapják, az ellenzéki vezetésűeket pedig hagyják sorsukra, teljesen lehetetlen pénzügyi helyzetben.Elképesztő, mi zajlik a járványhelyzet kezdete óta Magyarországon, már nagyon csőlátásúnak kell lenni ahhoz, hogy ne legyen teljesen egyértelmű a politikai bosszú Orbán Viktor és a Fidesz döntéseinek hátterében. December 31-én is újabb “ajándékkal” lepték meg Orbánék Budapestet, egy hatalmas pénzelvonással. Tüttő Kata a Facebookon adott hírt arról, amiről valószínűleg a legtöbben nem is értesültek, csak úgy elfogadták 2020 utolsó előtti éjszakáján.

Reggeli rutinom részévé vált, hogy napilap helyett, magyar közlönyt olvasgatok, hogy megtudjam, mit vitt el az éjjel a kormány az önkormányzatoktól, és a reggeli kávét is tökéletesen kiváltja, sőt. Fosztogatnak, mint róka a tyúkólat. Ma reggel sem kellett csalódnom. A kormány korábban megtiltotta az önkormányzatoknak, hogy bármilyen díjat emeljenek, még az infláció mértékével sem emelkedhet semmi. Értem.

Erre ők az éjjel megemelik az agglomerációs közlekedés díját 27%-kal. (6,5 milliárdról 8,3 milliárdra). Ez az a pénz, amit a Főváros fizet az Államnak az agglomerációs busz és HÉV járatok miatt. Mi fizetünk nekik, véletlenül sem fordítva. Azt mondja a kormány, hogy nőttek a kiadásaik, azt meg kell téríteni. Óriási!Ebben az országban úgy tűnik csak nekik nőttek a kiadásaik. Mindeközben a budapesti közösségi közlekedési jegyárbevétel több mint harmadával csökkent a járvány miatt. Na most ebből a be nem folyt bevételből kellene nekünk 27%-kal többet fizetnünk.Sima ügy.Boldogabb 2022-t kívánok!”

Szeretlek Egerszeg

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 170 megnézve, 1 alkalommal mai nap |