| Mobile | RSS

Vállalhatatlan vadkelet: reagált az ellenzék Karikó Katalin leasszonyságozására

Vállalhatatlan vadkelet: reagált az ellenzék Karikó Katalin leasszonyságozására

2021. január. 04. 07:26

szerző:hvg.hu

2049MAGYARORSZÁGI ELLENZÉK

Orbán Viktor vasárnap úgy volt büszke az Egyesült Államokban dolgozó magyar professzorra, hogy az három női képviselőnél is kiverte a biztosítékot.

Több női ellenzéki képviselő is hangot adott felháborodásának, amiért Orbán Viktor miniszterelnöki interjújában kisújszállási asszonyságként írta le azt a Karikó Katalint, aki a BioNTech alelnökeként oroszlánrészt vállalt a jelenleg az egész Európai Unióban egyedül engedélyezett koronavírus elleni oltóanyag fejlesztésében. Orbán emellett magyar vakcinaként jellemezte a Pfizer/BioNTech fejlesztését Karikó személye miatt.

A párbeszédes Szabó Tímea szerint ebben a nyilatkozatban “minden benne van, amit és ahogy Orbán és az egész kormány a nőkről és a tudományról külön-külön és együtt is gondol”.

Nem fogta vissza magát a független Szél Bernadett sem, aki szerint “minden ízében vállalhatatlan Orbán kijelentése. “A lopás, a csalás, mások elnyomása és megalázása pusztán a következménye annak a középkori és kíméletlen gondolkodásnak, amelyet Orbánék minden téren a magukénak vallanak” – írta Facebookon Szél.

Harmadikként a DK frakciójában ülő Liberálisok elnöke, Bősz Anett fejtette ki gondolatait: “Ezúton kérek elnézést Karikó Katalin professzortól a miniszterelnök helyett, és hálásan köszönöm a munkáját!”

Karikó 1985 óta nem él Magyarországon, a vakcinafejlesztésben játszott szerepe miatt a Philadelphiában élő tudósnak Richard Dawkins evolúcióbiológus már most Nobel-díjat javasol. Vele készült interjúnkat ide kattintva olvashatja el.

fecsego.eu/hvg.hu

Leave a Reply 117 megnézve, 2 alkalommal mai nap |